Home / Cultură / Școlile de teatru din opt țări se reunesc la Festivalul Internațional Studio
Universitatea de Arte din Târgu Mureş (Foto: Cristina Gânj)

Școlile de teatru din opt țări se reunesc la Festivalul Internațional Studio

Distribuie

Universitatea de Arte din Târgu Mureş organizează în  această lună  cea de a șasea edițiie a Festivalului Internațional Studio – Întâlnirea Școlilor de Teatru. Pe toată durata lunii noiembrie vor avea loc difuzări online ale spectacolelor celor 14 universităţi de teatru din ţară şi din Europa, invitate la această ediție: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” (Bucureşti), Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (Chişinău – Republica Moldova), Universitatea “Babeş-Bolyai” (Cluj-Napoca), Universitatea de Arte “George Enescu” (Iaşi), Universitatea din Craiova (Craiova), Universitatea „Lucian Blaga” (Sibiu), Universitatea Națională de Teatru, Film și Televiziune ”I. K. Karpenko-Kary” – Kiev (Ucraina), Academia de Arte din Novi-Sad (Serbia), Universitatea de Arte din Belgrad (Serbia), Universitatea din Kaposvár (Ungaria), Performing Arts Studio Scotland din Edinburgh (Scoția), Academia internațională de arte performative din Versailles (Franța), Institutul national de artă din Novosibirsk (Rusia) și Universitatea de Arte din Târgu Mureș (România).

Spectacolele se vor difuza pe paginile de facebook ale universității: facebook.com/studiofestival.ms, facebook.com/uatmures, facebook.com/teatrustudio.

„Deși nu a fost posibilă organizarea în condițiile cu care v-am obișnuit până acum, Universitatea de Arte din Târgu Mureș a decis să nu renunțe la tradiționalul festival de Teatru universitar pe care îl organizează anual, la finalul lunii noiembrie. Astfel, ediția din acest an se va desfășura exclusive online”, afirmă organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă

Radu Jude și Raluca Rădulescu, invitați speciali

De asemenea, în perioada 23-29 noiembrie 2020 vor avea loc 22 de workshopuri online susținute de personalități din domeniu, precum: Declan Donnellan, Carlo Bosso, Gigi Căciuleanu, Elena Serra, Julien Javions, Florin Kevorkian, Jakob Wehrmann, Istvan Simon, Aleksandar Ivanovski, Stefano Perocco, Lenard Petit, Sergei Tcherkassi, John Lewandowski, Rajiv Joseph, Irina Niculescu, Szabolcs Kisspal, Adela Moldovan, Gelu Badea, Cristi Niculescu, Dan Basu, Lucian Matei și Constantin Tovarnițchi.

„Pe lângă spectacole și workshopuri, ediția din acest an a Festivalului Internațional Studio va avea parte și de 2 conferințe online susținute de Radu Jude și Raluca Rădulescu, lansări ale cărților Angelei Precup și Irina Ionescu și un spectacol de video-mapping live pe clădirea Teatrului Studio 2.1.”, se precizează în comunicatul Universității  de Arte din Târgu Mureş. (A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

RECENZIE. Negocieri Creative Româno-Americane

Distribuie Cel de-al doilea volum colectiv publicat în limba engleză, la editura Presa Universitară Clujeană, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.