Home / Stiri nationale / A fost lansat documentarul ,,Lumea în armonie” despre Festivalul Enescu 2019

A fost lansat documentarul ,,Lumea în armonie” despre Festivalul Enescu 2019

Distribuie

Documentarul ,,Lumea în armonie”, despre Festivalul Internațional George Enescu din 2019, relizat de Paradigma Film s-a lansat în România joi, 19 noiembrie, pe site-ul oficial și contul de Youtube al festivalului, filmul având premiera internațională la data de 19 octombrie, la Medici TV, cel mai important canal de muzică clasică din lume.

”Lumea în armonie ne poartă în culisele Festivalului Internațional George Enescu din 2019, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din lume în prezent, care a atras constant la București, încă de la prima sa ediție în 1958, cele mai mari nume ale muzicii clasice internaționale. Ediția din 2019, a XXIV-a, a fost cea mai extinsă de până acum – prezentând 84 de concerte și 2.500 de artiști de talie mondială din peste 50 de țări, pe durata a 23 de zile – și prima care s-a desfășurat la nivel internațional în orașe în afară de București, cum sunt Berlin, Florența, Liège, Toronto și Montreal”, se menționează pe site-ul oficial www.festivalenescu.ro.

Pe lângă desfășurarea amplă și atmosfera festivalului, documentarul surprinde și reflecțiile unor mari artiști ai lumii, precum Joyce DiDonato, Mitsuko Uchida, Evgeny Kissin, Vladimir Jurowski, Vasily Petrenko, Fabio Luisi, Elisabeth Leonskaja și Yuja Wang, care susțin ideea conform căreia într-o lume în care acordul pare să fi dispărut, acest festival  poate reuși restabilirea, chiar și pentru scurt timp, a armoniei pierdute a lumii, prin forța vindecătoare a muzicii.

Documentarul poate fi vizionat gratuit la următoarea adresă: https://www.medici.tv/en/documentaries/backstage-george-enescu-international-festival-2019/.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.