Home / Religie / Arhiepiscopia Alba Iuliei a tipărit calendarele pentru anul 2021

Arhiepiscopia Alba Iuliei a tipărit calendarele pentru anul 2021

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei pune la dispoziție patru tipuri de calendare bisericești pentru anul 2021. Calendarele pot fi procurate de la magazinele bisericești, de la pangarul Catedralei arhiepiscopale și pangarele bisericilor parohiale din județele Alba și Mureș, precum și de pe pagina web a Editurii Reîntregirea.

La fel ca și în anii precedenți, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în acord cu indicațiile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a tipărit Calendarul Creştin Ortodox pentru anul 2021. Astfel, în cadrul Editurii Reîntregirea, au fost editate patru tipuri de calendare pentru următorul an: calendar de perete (format coală), calendar de perete (cu spirală), calendar de birou (cu spirală) şi calendar de buzunar (tip agendă.

„Fiind tipărite în conformitate cu Legea nr. 103/1992 și cu prevederile în vigoare ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, calendarele pot fi achiziționate din toate magazinele bisericești ale Eparhiei noastre, precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor. Referitor la designul și concepția grafică a calendarelor, acestea au fost realizate în concordanță cu tematica anului 2021, declarat ca fiind Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul, în care se aminteşte de valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor. Astfel, calendarul de perete (tip coală) ilustrează în centru o frumoasă icoană a Învierii Domnului (realizată de către pictorul Răzvan Gâscă), conturul acestuia fiind realizat din elemente ornamentale specifice Atelierului de broderie al Mănăstirii Râmeţ. De asemenea, calendarul de perete (cu spirală) cuprinde imagini cu biserici şi cimitire din fiecare Protopopiat al Arhiepiscopiei Alba Iuliei”, informează Arhiepiscopia Alba Iulia prin www.reintregirea.ro. (A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lex Aly Gym, premii pentru cei cu medii mari la Bac

Elevii reghineni care vor susține în acest an examenul de Bacalaureat au parte de o …