Home / Administratie / FOTO: Dezamăgiri pe șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii

FOTO: Dezamăgiri pe șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură informează că pe Autostrada A3 Câmpia Turzii – Chețani se găsește în teren doar subcontractorul Marcotim, întrucât cei de la Straco se lasă în continuare așteptați.

,,Este dezamăgitor că pe acest șantier nu s-a profitat la maximum de vremea prielnică din ultimele săptămâni. În lipsa unui management profesionist pe proiect și a unui flux predictibil de numerar, cei câțiva kilometri pe care terasamentele sunt la cotă nu au fost protejați cu asfalt, iar pe elevațiile structurilor finalizate de Baxcom nu s-au ridicat grinzi, predale și nu s-a armat și betonat placa de suprabetonare. Straco nu și-a respectat romisiunile de deblocare a acestor aspecte în repetate rânduri”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură în cadrul unei postări pe pagina de Facebook.

De asemenea, se înregistrează restanțe financiare de aproximativ 15 milioane de lei, iar promisiunile din partea Straco pentru mobilizarea de personal suplimentar pentru realizarea situațiilor de lucrări nu s-au adeverit. Dacă lucrurile vor continua în acest mod, șantierul riscă să ajungă părăsit și terminat doar pe jumătate.

,,În următoarele zile este așteptată plata unei facturi de 10 milioane de lei spre Straco și mai departe spre subcontractorii și furnizorii de materiale. Această factură nu este suficientă pentru acoperirea tuturor datoriilor, doar Marcotim având restanțe financiare de aproximativ 15 milioane de lei. Deși Straco a promis în repetate rânduri că va mobiliza personal suplimentar pentru realizarea situațiilor de lucrări și a facturilor, până în prezent este restant și la această activitate. Fără un efort susținut din partea tuturor actorilor implicați în contract și mai ales din partea antreprenorului, riscăm, așa cum am mai spus, să ajungem la un șantier părăsit, terminat pe jumătate și la companii autohtone în incapacitate de a plăti salarii sau consumabile și de a continua activitatea”, se mai menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Alegeți echipa care crede în performanță!

Alegeți echipa care crede în performanță, ridică experiența la nivel de excelență și pune sănătatea …