Home / Religie / ÎPS Irineu și ÎPS Andrei, la înmormântarea Părintelui Arhimandrit Ghelasie
Foto: www.reintregirea.ro

ÎPS Irineu și ÎPS Andrei, la înmormântarea Părintelui Arhimandrit Ghelasie

Distribuie

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului au oficiat marți, 17 noiembrie 2020 slujba înmormântării pentru Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, stareț al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara între anii 1998-2020, trecut la cele veșnice în ziua de duminică, 15 noiembrie.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prilej cu care a  oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, ctitorul și starețul Mănăstirii.

La finalul slujbei, ÎPS Irineu, în prezența a numeroși clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca apoi trupul neînsuflețit al Părintelui Arhimandrit Ghelasie să fie așezat în interiorul complexului Mănăstirii, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice.

„Părintele Ghelasie Țepeș s-a născut la data de 27 mai 1962, în localitatea Măgheruș, comuna Nadeș (județul Mureș). Dând dovadă de o vocație monahală autentică, se închinoviază la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (județul Brașov), urmând ca în anul 1989 să fie tuns în monahism. În anul 1998, însoțit de un număr restrâns de ucenici, avea să se stabilească în împrejurimile municipiului Sighișoara, unde înființează și ctitorește Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Rămâne stareț al acestei vetre monahale timp de 22 de ani, până în clipa trecerii sale la cele veșnice, în data de 15 noiembrie 2020”, informează www.reintregirea.ro. (A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tabăra de vară pentru tinerii din Târgu-Mureș

Distribuie În perioada 11 – 16 iulie a.c., 15 tineri din municipiul Târgu Mureș și …