ÎPS Irineu și ÎPS Andrei, la înmormântarea Părintelui Arhimandrit Ghelasie Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 831 Vizualizări

ÎPS Irineu și ÎPS Andrei, la înmormântarea Părintelui Arhimandrit Ghelasie

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului au oficiat marți, 17 noiembrie 2020 slujba înmormântării pentru Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, stareț al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara între anii 1998-2020, trecut la cele veșnice în ziua de duminică, 15 noiembrie.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prilej cu care a  oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, ctitorul și starețul Mănăstirii.

La finalul slujbei, ÎPS Irineu, în prezența a numeroși clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca apoi trupul neînsuflețit al Părintelui Arhimandrit Ghelasie să fie așezat în interiorul complexului Mănăstirii, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice.

„Părintele Ghelasie Țepeș s-a născut la data de 27 mai 1962, în localitatea Măgheruș, comuna Nadeș (județul Mureș). Dând dovadă de o vocație monahală autentică, se închinoviază la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (județul Brașov), urmând ca în anul 1989 să fie tuns în monahism. În anul 1998, însoțit de un număr restrâns de ucenici, avea să se stabilească în împrejurimile municipiului Sighișoara, unde înființează și ctitorește Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Rămâne stareț al acestei vetre monahale timp de 22 de ani, până în clipa trecerii sale la cele veșnice, în data de 15 noiembrie 2020”, informează www.reintregirea.ro. (A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE