Home / Administratie / Orașul inteligent, pe înțelesul reghinenilor

Orașul inteligent, pe înțelesul reghinenilor

Un oraș SMART nu înseamnă doar tehnologie, ci dezvoltarea societății și creșterea calității vieții prin utilizarea tehnologiei în educație, administrație, mediu, sectorul deafaceri. În acest sens, în perioada 18-19 noiembrie s-a desfășurat la Reghin sesiunea de instruire a funcționarilor din Primăria Reghin în cadrul proiectului „Planificare strategică și implementarea de proceduri și instrumente informatice pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocraţiei pentru cetăţeni în domeniul socio-medical și planificare urbană la nivelul Municipiului Reghin Cod SIPOCA 767, Cod MySMIS2014-135925″.

„În cadrul acestor sesiuni angajații primăriei au putut înțelege conceptul de Smart City și cum pot elabora și implementa proiecte cu impact, care să ducă Reghinul către statutul de Oraș inteligent”, se arată într-un comunicat remis de conducerea Primăriei Reghin.

De asemenea, vineri, 20 noiembrue, se vor desfășura întâlnirile sectoriale în vederea stabilirii portofoliului de proiecte smart, pentru perioada 2021-2030. Au fost invitați profesori, oameni de cultură, reprezentanți ai ONG-urilor, regia de apa-canal, reprezentanți ai mediului de afaceri, administratori de firme, reprezentanți ai domeniului medical, operatori de servicii publice.

 „Suntem convinși că doar împreună putem construi o strategie solidă, care să ne ghideze în mod corect următorii pași în dezvoltare, ținând cont de necesitățile reghinenilor”, afirmă reprezentanții Primăriei Reghin.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Decese noi puse pe seama COVID-19

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 18 ianuarie, prin intermediul unui buletin …