Home / Politic / APEL către partidele politice din județul Mureș în vederea semnării ”Pactului pentru sănătatea Mureșului și a muresenilor”

APEL către partidele politice din județul Mureș în vederea semnării ”Pactului pentru sănătatea Mureșului și a muresenilor”

Mureșenii au atins punctul zero al toleranței, iar criza economică ce dublează criza sanitară este una fără precedent. Pentru a reporni economia devastată și vlăguită a Mureșului, pentru a reda mureșenilor șansa la o viață normală, pentru a depăși aceste momente cumplite care ne revoltă pe toți până în cele mai ascunse unghere ale sufletului este momentul să dăm dovadă de UNITATE!

Să renunțăm la vrajbă, la atacuri politice, la acuzații, să lăsăm deoparte câștigurile electorale și imaginea politică și să ne concentrăm spre ceea ce așteaptă cetățenii de la noi: NORMALITATE.

Avem datoria morală să redăm mureșenilor dreptul la o viață normală, la siguranța zilei de mâine, dreptul la SĂNĂTATE.

În această bătălie care se duce între partidele politice, cei care au cel mai mult de pierdut sunt mureșenii care și-au pus speranțele în fiecare dintre noi. Privim neputincioși cum medicii și asistenții noștri cad istoviți de oboseală în lupta cu pandemia de COVID-19.

Sistemul de sănătate, și așa subfinanțat și cu lipsă acută de personal rezistă tot mai greu cu oamenii puțini rămași pe baricade, în timp ce colegii lor sunt carantinați în urma infectării cu noul coronavirus, iar unii chiar pierd definitiv lupta cu virusul. Să depunem toate diligențele pentru a readuce pacea în societatea românească, pentru a reda liniștea muresenilor care nu sunt oameni conflictuali și nu au nevoie de acest război, când principala lor prioritate este SĂNĂTATEA.

Să punem SĂNĂTATEA MUREȘENILOR mai presus de orgolii, de învrăjbire politică și de ură, să ne dăm cu toții mâna pentru binele fiecărui cetățean al frumosului nostru județ.

Lansez un APEL și invit TOȚI reprezentanții partidelor parlamentare din Mureș să ne așezăm la masă și, ÎMPREUNĂ, cu gândul la fiecare mureșean să semnăm: ”PACTUL PENTRU SĂNĂTATEA MUREȘULUI și al mureșenilor”.

Partidul Social Democrat Mureș propune partidelor parlamentare județene acest PACT care să garanteze românilor că, indiferent de forțele politice care vor conduce România după 6 decembrie, viața mureșenilor și sănătatea fiecărui locuitor al județului vor fi garantate și respectate.

NORMALITATE înseamnă să nu mai vedem niciun mureșean care se plânge că nu are acces la asistență medicală și medicamente esențiale. Trebuie să ne dăm mâna pentru ca niciun mureșean să nu cadă victimă a sistemului de sănătate acasă, aici unde trebuie să i se asigure tratamentul corect pentru orice afecțiune. Să stabilim, de comun acord, că nu vom învinui niciodată medicii și asistentele pentru situația dezastruoasă din spitale, pentru că vina este a celor care nu asigură banii necesari pentru finanțarea cu prioritate a sistemului nostru medical.

Și da, să ne dăm mâna ca, după 6 decembrie, să punem SĂNĂTATEA mureșenilor și FINANȚAREA sistemului medical PE PRIMUL LOC!

Pentru a îndeplini acest deziderat și pentru a reda mureșenilor RESPECTUL pe care îl merită, Partidul Social Democrat Mureș propune următoarele măsuri esențiale:

1. Depolitizarea sistemului sanitar. Să avem în fruntea spitalelor manageri performanți, care au dovedit și dovedesc constant că ȘTIU și POT să facă un management de calitate.

2. Finanțarea sistemului sanitar. Pentru ca sistemul de sănătate să fie unul performant este NECESAR să alocăm fonduri pentru achiziția de aparatură medicală, pentru investiția în reabilitarea secțiilor medicale, pentru echipamentele de protecție ale ”salvatorilor de vieți”.

3. Finanțarea obiectivelor de investiții de la nivelul spitalelor din Târgu Mureș dar și ale celor din judet: Sighișoara, Reghin, Luduș, Târnăveni, Sovata, Sărmașu, Miercurea Nirajului, iar prin colaborare și un management integrat putem gestiona mai bine partea de sănătate, putem găsi modalităţi de a obţine finanţări mai mari de la CAS, putem oferi mai mulţi bani managerilor spitalelor pentru a face investiţii, putem oferi servicii de calitate crescută mureșenilor.

4. Susținerea tuturor amendamentelor pentru buget, în Parlamentul României, de către toți parlamentarii Mureșului, fără a ține cont de ordinele transmise de conducerile centrale ale partidelor. Banii pe care putem să îi aducem în Mureș TREBUIE să ajungă în Mureș prin votul nostru, al tuturor!

5. Colaborarea loială între autoritățile centrale și locale, indiferent de culoarea politică a decidenților. Doar prin înțelegere și dorința comună de a veni în sprijinul fiecărui mureșean vom reuși să oferim județului nostru ȘANSA pe care o merită cu adevărat. Să renunțăm la ură, la certuri politice care macină țara și județul de peste trei decenii, să renunțăm la acuzații și să acționăm CONSTRUCTIV. Să facem un angajament pentru viitorul Mureșului, pentru viitorul fiecărui muresean. Să ne dăm mâna pentru un sistem medical performant, să ne UNIM pentru VIAȚĂ!

Conf. univ. dr. Corneliu Florin Buicu,

Deputat PSD de Mureș,

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200020)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Roxana Maria Chitic distinsă cu Fibula de la Suseni

Roxana Maria Chitic, studentă a Institutului Medico-Militar București, Secția de pregătire medico-militară Târgu Mureș a …