Home / Cultură / O producție a Teatrului Național Târgu Mureș la FNT 2020!

O producție a Teatrului Național Târgu Mureș la FNT 2020!

Producția ,,Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” a Teatrului Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós, în regia de mare succes a lui Radu Afrim, este inclusă în acest an, în programul Festivalului Național de Teatru (FNT) din București, care va avea loc în perioada 22 – 29 noiembrie.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Teatrului Național din Târgu Mureș, ,,denumit FNT30/FNT ALTFEL, în spiritul schimbării, festivalul se bazează pe dialogul dintre trecut și prezent și își va difuza programele artistice exclusiv prin mijloace multimedia”.

,,Ediția din acest an este o „reînviere” entuziastă dar și sinceră a trecutului FNT, cu o nostalgie pentru trecut, dar încercându-se în același timp formularea unor răspunsuri concrete la întrebarea: ce a fost și ce a devenit festivalul în teatrul românesc?”, au transmis reprezentații Teatrului Național din Târgu Mureș.

Spectacolele festivalului au fost grupate în douăsprezece puncte de program. Programul FNeuitareT include spectacole care au avut un impact major asupra dezvoltării artei teatrale din România în ultimele decenii, aici fiind inclusă și producția ,,Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, care evocă cu nostalgie și ironie România anilor ’70, viața din perioada socialismului care prin rememorare se întinde până în prezent.

Producția va fi difuzată gratuit în data de 28 noiembrie, la ora 19.00, pe site-ul festivalului: https://fnt.ro/2020/pasarea-retro-se-loveste-de-bloc-si-cade-pe-asfaltul-fierbinte-de-radu-afrim/.

Persoanele interesate pot afla informații suplimentare pe site-ul Companiei Tompa Miklós, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/tompamiklos și pe instagram: @tompamiklostarsulat.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Mircea Stoian distins cu Fibula de la Suseni

Dr. Mircea Stoian, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost premiat, …