Home / Stiri nationale / S-a actualizat platforma de centralizare a datelor referitoare la COVID-19

S-a actualizat platforma de centralizare a datelor referitoare la COVID-19

Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică și Serviciul de Telecomunicații Speciale au operaționalizat actualizarea platformei de centralizare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS – COV-2, noua funcționalitate permițând o monitorizare medicală a cazurilor confirmate, pe baza informațiilor introduse în aplicație de instituțiile prevăzute în ordinul ministrului sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu coronavirus.

Persoanele testate vor primi rezultatele probelor  prin SMS și email, acestea fiind  generate prin intermediul aplicației informatice, iar dacă pentru o persoană testată nu există date relevante de contact, atunci responsabilitatea transmiterii rezultatului revine entității care a dispus recoltarea și la care s-a efectuat testarea.

Totodată, din aplicație se vor genera rapoarte medicale care vor fi transmise prin email persoanelor testate și medicilor de familie, pentru a lua pacienții în evidență, iar în funcție de rezultatul testelor efectuate, există 3 tipuri de mesaje și email-uri care sunt transmise de către aplicația Corona – Forms către persoanele testate sau medicul de familie, mesajele cuprinzând informații despre rezultatul testelor efectuate, măsurile pe care persoana trebuie să le ia în funcție de aceste rezultate, dar și informarea medicului de familie cu privire la situația persoanei din listă.

,,A fost aprobat Ordinul ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin care se urmărește reducerea timpilor de răspuns a direcțiilor de sănătate publică, îmbunătățirea colaborării dintre acestea și persoanele infectate sau care fac parte din anchetele epidemiologice, precum și facilitarea colaborării cu medicii de familie. Persoanelor care au fost testate li se va comunica rezultatul testelor. De asemenea, deciziile emise de DSP pentru obținerea certificatelor medicale vor fi transmise prin intermediul sistemului informatic, nemaifiind necesară contactarea DSP-ului”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A fost lansat documentarul ,,Lumea în armonie” despre Festivalul Enescu 2019

Documentarul ,,Lumea în armonie”, despre Festivalul Internațional George Enescu din 2019, relizat de Paradigma Film …