Home / Invatamant / Noutăți despre strategia pentru digitalizarea educației românești

Noutăți despre strategia pentru digitalizarea educației românești

Ministerul Educației și Cercetării propune o listă cu 5 obiective care trebuie realizate în anii următori în ceea ce privește digitalizarea educației, și, de asemenea, invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect, cu expertiza și propunerile proprii.

Cele 5 obiective anunțate în cadrul primei runde de consultări publice privind elaborarea ,,Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu”, organizată la data de 20 noiembrie, presupun îmbunătățirea infrastructurii digitale pentru reducerea decalajelor de conectivitate, susținerea accesului egal la o educație online de calitate, asigurarea de dispozitive electronice cu conectare la internet în bandă largă și conectivitate wireless adecvată pentru preșcolari și elevi, elaborarea de manuale digitale și auxiliare didactice care oferă o interfață interactivă în care elevii au acces la conținut multimedia, videoclipuri, prezentări interactive și hyperlink-uri și competențe digitale pentru o piață a muncii emergent.

,,Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mine ca om politic, dar și un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Suntem cu toții aici pentru că nu mai putem aștepta niciun minut pentru a începe digitalizarea și modernizarea învățământului românesc. Fiindcă vorbim de un proiect de o asemenea anvergură și pentru a reuși ceea ce ne-am propus, avem nevoie de toți actorii din societate, de toate resursele disponibile”, a declarat ministrul educației și cercetării, Monica Anisie.

De asemenea, ministrul educației a anunțat că bugetul de investiții al Ministerului Educației pentru anul 2021, va include o componentă substanțială de fonduri alocate digitalizării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Activitate de prevenire a traficului de persoane într-un liceu din Mureș

Reprezentanții Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Târgu Mureș au desfășurat, recent, activități de …