Home / Administratie / Consiliul Local Reghin, la prima ședință ordinară

Consiliul Local Reghin, la prima ședință ordinară

Consilierii reghineni sunt convocați azi, 25 noiembrie, ora 15, în prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Reghin, având pe ordinea de zi 21 de proiecte de hotărăre și punctul ”Diverse”.

Consilierii vor avea de aprobat constituirea comisiei locale  de ordine publică a municipiului Reghin și a comisiei de circulație rutieră de pe raza administrativ teritorială a municipiului Reghin, precum și numirea membrilor Consiliului de Administrație al Clubului Sportv Municipal ,,Avântul” Reghin.  Pe ordinea de zi a ședinței se mai numără proiectul privind constituirea Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” Reghin și proiectul  privind numirea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Reghin în Consiliile de Administrație la unitățile de învățământ cu personalitate juridică din municipiul Reghin.

Aprobarea liniei de gardă  la Spitalul „Eugen Nicoară”

În cadrul ședinței de miercuri urmează să fie aprobat Regulamentul Intern și  Regulamentul de Organizare și funcționare a Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin precum și  linia de gardă cu caracter provizoriu la Secția Boli Infecțioase,din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin în scopul asigurării supravegherii permanente a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Pe ordinea de zi a ședinței se mai află proiectele privind nominalizarea reprezentantului Municipiului Reghin în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI AQUA INVEST MUREȘ și în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolet Mureș.

Facilități pentru cei afectați de pandemie

Un punct de interes pe ordinea de zi a ședinței are în vedere  acordarea facilităților fiscale pentru persoane fizice/juridice prin reducerea impozitului anual pe clădiri și respectiv scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri nerezidențiale, datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare, pentru construcții aparținând Municipiului Reghin, dacă în perioda pentru care s-a instituit starea de urgență și/sau alertă, ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, au fost obligați, potrivit legii, să își intrerupă total activitatea economică.

Nu în ultimul rând, vor fi supuse spre aprobare proiectele privind aprobarea cuantumului și a numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Reghin în anul școlar 2020-2021, rectificarea Bugetului general al UAT Reghin pe anul 2020 și aprobarea contului de execuție al bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Reghin pentru trim.III anul 2020. (A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ședință Extraordinară a Consiliului Județean

Vineri, 15.01.2021 de la ora 13.00 va avea loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Mureș. …