Final de noiembrie pe acorduri Mozart și Beethoven Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Final de noiembrie pe acorduri Mozart și Beethoven

Ultimul concert al lunii noiembrie la Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș va avea loc joi, 26 noiembrie, protagoniști fiind Octetul de Suflători al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

„Octetul de suflători Transylvanian Wind Ensemble a fost înfiinţat în 2004 din membrii Filarmonicii de Stat Târgu Mureş. Formaţia camerală abordează un repertoriu care reînvie un gen muzical din timpul lui W.A.Mozart – Harmoniemusik – cu distribuţia 2 oboi, 2 clarineţi, 2 corni, 2 fagoţi.De la înfiinţare formaţia a lucrat şi lucrează în ritm frecvent, susţinând concerte individuale şi ocazionale. Repertoriul vast şi divers se îmbogăţeşte permanent, şi cuprinde lucrări scrise pentru o astfel de formaţie, precum şi transcripţii ale unor lucrări de mare popularitate. Octetul susţine concerte la Tîrgu Mureş, şi pe lângă aceste apariţii acceptă invitaţii în alte localităţi, la o gamă largă de evenimente: festivaluri, expoziţii, simpozioane, recepţii, muzică de ambianţă şi ocazii festive organizate de diferite firme. Concertele din Germania ale ansamblului au avut de fiecare dată un ecou pozitiv”, se arată în prezentarea făcută de Filarminica de Stat Tîrgu Mureș.

Luna muzicală noiembrie se va termina în acordurile muzicii lui W. A. Mozart și L. van Beethoven, Ferencz János, Major Zalán – oboi, Kelemen Antal, Makkai István – clarinet, Radu Gavril, Kelemen Szilárd – corn, Bonta Ciprian, Docolin Dănuț Ioan – fagot vor interpeta Serenada în do minor pentru octet de suflători nr.12, KV 388 de W.A.Mozart, și Octetul în Mi bemol major, op.103 de L.van Beethoven.

Concertul va fi transmis live pe pagina Facebook a Filarmonicii, precum și pe canalul Youtube, încerpând cu ora  19.00. (A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE