Home / Social / Finanțări de 400.000 de lei pentru proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

Finanțări de 400.000 de lei pentru proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

MOL România, subsidiară a MOL Grup și una dintre cele mai importante companii petroliere finanțează cu 400.000 de lei proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copii cu nevoi speciale sau suferinzi de boli cronice.

În cadrul evenimentului de lansare a noii ediții a Programului, care anul acesta a fost organizat online, ONG-urile care au beneficiat de finanțare în cadrul ediției precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2019 – octombrie 2020.

Conform informațiilor transmise de reprezentanții MOL România, prin intermediul unui comunicat de presă, ,,în cadrul proiectelor finalizate sau în curs de derulare în decursul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă: muzică și muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate, prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului, dans și mișcare și jocuri de rol, terapii asistate de animale, terapii emoționale: teatru și confecționare de măști, terapie prin povești și povești terapeutice”.

„Pandemia izbucnită la începutul acestui an ne-a adus pe toți în fața unor provocări majore, fără precedent. Acestea au accentuat dificultățile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilități sau boli cronice, precum și familiile lor. A fost nevoie de o regândire corespunzătoare a intervențiilor pentru aceștia, iar specialiștii din organizațiile partenere au dat dovadă de mult profesionalism și s-au adaptat la noile condiții. MOL România rămâne în continuare alături de cei care dezvoltă proiecte pentru a genera o schimbare în bine în viețile micilor beneficiari”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman al MOL România.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Protestul sindicaliștilor în Târgu Mureș

Un protest al sindicaliștilor mureșeni a avut loc marți, 12 ianuarie, în fața Palatului Administrativ …