Home / Business / Azomureș aniversează 58 de ani!

Azomureș aniversează 58 de ani!

Distribuie

Reprezentanții companiei Azomureș au transmis vineri, 27 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la data de 1 Decembrie, compania Azomureș aniversează 58 de ani de la înființarea ei la data de 1 Decembrie 1962, sub denumirea de ,,Combinatul de îngrășăminte azotoase”, punându-se atunci bazele uneia dintre cele mai moderne platforme chimice, care a devenit în scurt timp unul dintre cei mai mari exportatori de îngrășăminte din România.

Îngrășămintele Azomureș au fost disponibile și înainte de 1990, reprezentând stocuri pentru agricultura locală, fiind folosite de către fermierii români.

,,Platforma tehnologică a fost dezvoltată pe parcursul mai multor etape, una dintre cele mai importante fiind între 1975 – 1985, fiind adăugate pe rând diverse funcționalități și secții de producție, activitatea fiind neîntreruptă, cu excepția unor perioade de timp imediat după 1990. Astăzi, Azomureș este una dintre cele mai importante platforme industriale din sectorul îngrășămintelor pentru agricultură la nivel european grație unui amplu program de modernizare derulat în perioada 2012 – 2016, imediat ce combinatul a intrat în proprietatea grupului elvețian Ameropa. Noua strategie a grupului Ameropa a vizat și furnizarea către piața românească a unei cantități mult mai mari din nivelul total al producției, astfel că, astăzi, aproximativ 70% din îngrășămintele Azomureș sunt folosite de fermele locale. La Azomureș producem anual 1,6 milioane de tone de îngrășăminte pentru agricultură”, se menționează în comunicat.

De asemenea, investițiile în tehnologie au avut un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, instalațiile funcționând în momentul de față conform reglementărilor europene, fapt care garantează un impact redus asupra mediului.

În prezent, platforma Azomureș asigură peste 2.400 de locuri de muncă directe, reprezentând și un motor de dezvoltare economică foarte complex, întrucât susține alte domenii de activitate, precum transporturi, servicii de mentenanță și piese de schimb, distribuția de îngrășăminte și utilizatorii finali – fermierii. Totodată, compania contribuie la economia națională prin adăugarea de plus valoare gazului metan, acesta fiind o resursă naturală loală care este dublată ca valoare după ce este introdusă în circuitul industrial. Azomureș asigură și securitatea alimentară din țara noastră, întrucât îngrășămintele reprezintă o componentă indispensabilă  pentru  o agricultură modernă, sustenabilă și competitivă.

,,Planurile de viitor ale companiei includ dezvoltarea de noi produse, bazate pe modernizarea continuă a proceselor de producție industrială. Grupul Ameropa și-a asumat să investească în următorii ani sume importante în activitatea Azomureș, fiind în același timp un partener activ al comunității locale târgumureșene. Cu ocazia aniversării a 58 de ani de existență le mulțumim tuturor celor care lucrat de-a lungul timpului la Azomureș și le dorim putere de muncă celor care sunt astăzi colegii noștri”, mai informează sursa citată.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.