Egalitate de șanse și protecția drepturilor femeii Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 439 Vizualizări

Egalitate de șanse și protecția drepturilor femeii

Femeile trebuie tratate corect și echitabil în ceea ce privește accesul la profesii și la funcțiile de decizie. Există încă forme de discriminare mascată care trebuie corectate. În același timp, trebuie prevenită orice formă de violență domestică. Persoanele aflate în situații vulnerabile trebuie să primească imediat suport direct, care să le protejeze viața și integritatea fizică și care să le asigure sprijin emoțional și recuperare medicală.

“Îmi doresc să devin parlamentar și pentru a crea un cadru legislativ favorabil tuturor femeilor. Așa cum spunea Madeleine Albright, primul Secretar de Stat femeie al Statelor Unite ale Americii în perioada 1997-2001, „există un loc special în iad pentru femeile care nu ajută alte femei”. Social-democrația are în centrul ideologiei sale omul, însă acordă un loc special femeii, ceea ce este ilustrat de pachetul de măsuri pentru asigurarea egalității de șanse și protejarea drepturilor femeii pe care PSD îl promovează în Programul de guvernare 2021-2024. Avem un plan pentru îmbunătățirea structurii ocupaționale și de continuare a traseului început în guvernările PSD, spre o remunerare egală a femeilor cu bărbații și participarea la procesul de decizie. Urmărim creșterea numărului femeilor învestite cu putere la nivel economic și politic în administrația centrală și locală. Vom continua Programul Național pentru Combaterea Violenței Împotriva Femeilor și a Violenței Domestice și vom acorda sprijin financiar pentru autoritățile locale pentru a susține Rețeaua de Locuințe Protejate pentru Victimele Violenței Domestice – câte o locuință protejată cu 6 locuri pentru fiecare județ”, a declarat Dumitrița Gliga, antreprenor și președinte interimar al PSD Mureș.

Un loc de muncă pentru fiecare

Tinerii reprezintă una din cele mai vulnerabile categorii sociale, 25% dintre tineri nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. Național și european, se caută soluții pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor.

“PSD este atent la problematica tinerilor din România și, mai ales, la necesitatea ca aceștia să fie integrați pe piața muncii, cu toate implicațiile economico-sociale care converg de aici. Programul “Un loc de muncă pentru fiecare” răspunde acestui deziderat, prin acordarea unei prime de ocupare de 600 de euro, împărțită 50-50 între angajator și angajat, care îi vizează și pe tinerii NEET, și de vouchere de formare profesională în valoare de 1.000 euro pentru cursuri/ stagii de formare, prestate de unități acreditate/ autorizate de MEN și Ministerul Muncii, care, de asemenea, li se adresează și tinerilor NEET. O altă măsură propusă pentru tinerii NEET este subvenționarea cu 80% a cursurilor pentru agronomie, agricultură, meșteșuguri, în limita a 5.000 de lei”, a declarat Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului.

“Ne dorim să le acordăm tinerilor sprijin în educație, pentru ca aceștia să reușească să își aleagă un drum în viață. Susținem Programul “A doua șansă” și acordarea unei prime de instruire de 350 de euro/lună, pentru finalizarea studiilor gimnaziale, liceale/de ucenicie, pentru persoanele care au abandonat studiile (tineri NEET). Suma este destinată să acopere transportul, masa, cazarea și rechizitele, sub condiția finalizării studiilor, fără a mai întrerupe școlarizarea”, a declarat Nicolae Banea, primarul comunei Iclănzel.

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200020)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE