Home / Business / Evoluția șomajului în județul Mureș

Evoluția șomajului în județul Mureș

Reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au anunțat miercuri, 25 noiembrie, că la sfârșitul lunii octombrie erau înregistrați 5.999 de șomeri, din care 2.924 de femei, rata șomajului fiind de 2,55%.

Conform informațiilor furnizate prin intermediul unui comunicat de presă ,,comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,51%, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere”.

,,Din totalul de 5.999 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureș, 2.100 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.899 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.135 de șomeri provin din mediul rural și 1.864 sunt din mediul urban. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.255 persoane foarte greu ocupabile, 1.795 greu ocupabile, 1.588 mediu ocupabile, iar 361 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au transmis reprezentanții AJOFM Mureș.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Mureș sunt afişate pe pagina web a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, www.anofm.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț pentru studenții care și-au depus candidaturi pentru mobilități Erasmus

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș au …