Rostul parlamentarului: să creeze legi bune și corecte pentru toți Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

Rostul parlamentarului: să creeze legi bune și corecte pentru toți

Consider că există o strânsă legătură între profesia medicală, pe de o parte, și profesia de dascăl, pe de altă parte, ambele fiind profesii în care m-am implicat într-o măsură diferită în ultima vreme și care sunt legate de om.

Umanismul pe care îl impune atât profesia de medic, cât și cea de profesor e legat indestructibil de valorile social-democrației, această ideologie trebuind să fie alături de oameni, pentru că se inspiră din viața de zi cu zi a oamenilor.

În acest moment, după ce am acumulat, de-a lungul timpului, și informații, și o înțelegere mai bună asupra vieții și asupra nevoilor oamenilor din jur, cred că social-democrația constituie o opțiune corectă, atât pentru mine, cât și pentru cei din jur.

Din acest motiv, și activitatea parlamentară pe care aș vrea să o abordez cu prioritate se va lega în primul rând de aceste domenii, care se ocupă direct de oameni. De infrastructuri, de dezvoltări tehnice, cu siguranță că vor fi alții care se pricep mai bine ca mine să creeze mecanisme și legi potrivite. Dar omul, în complexitatea lui, fie că este omul sănătos, fie că este omul bolnav, fie că este un profesionist deja format, fie că este un tânăr care se găsește în perioada de formare, de la școală și până la facultate, are nevoie de o predictibilitate în ceea ce înseamnă spitalele de care poate depinde uneori, în ceea ce privește traseul său profesional pe care vrea să îl urmeze, locul de muncă pe care dorește să îl ocupe și, dacă aceste mecanisme nu sunt create sănătos și într-un mod echitabil pentru toți, șansa de reușită este mult mai mică. De aceea, rostul unui parlamentar este acela de a crea legi bune și corecte pentru toți, nu legi pentru unii ori avantaje pentru alții.

Există în ultima vreme, un nivel de încredere foarte jos situat pentru parlamentari. Poate că cei care vin din spate, noii parlamentari, împreună cu cei care vor rămâne, dar care au dovedit că și-au făcut treaba de-a lungul timpului,  pot să creeze o simbioză mai bună.

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei,

Rector – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade”

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200020)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE