Home / Sanatate / RAPORT. Cheltuielile de personal, pondere de 68% din cheltuielile anuale ale Spitalului de Urgență Târgu Mureș

RAPORT. Cheltuielile de personal, pondere de 68% din cheltuielile anuale ale Spitalului de Urgență Târgu Mureș

Distribuie

În cursul anului 2019, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a realizat venituri în valoare de 490.486.457 de lei, conform raportului anual întocmit de managerul instituției, dr. Claudiu Puiac, document publicat pe pagina web a spitalului, www.spitalmures.ro.

40% din venituri, din contractele cu CJAS Mureș

Potrivit sursei citate, principalele categorii de venituri realizate au fost următoarele: 224,7 milioane de lei din contractele cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș, 171,1 milioane de lei din bugetul de stat, 127,9 milioane de lei din subvenții din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate pentru acoperirea creșterilor salariale în anul 2019, 31,4 milioane de lei din finanțarea anului precedent și 3,9 milioane de lei venituri proprii din concesiuni, închirieri, prestări de servicii și cercetare.

”Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș are o structură a veniturilor compusă din: 0,7% venituri proprii, 40,04% venituri din contractele cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș, 30,50% venituri de la bugetul de stat, 22,79% subvenții din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate pentru acoperirea salariilor, 5,60% subvenții provenite din finanțarea anului precedent”, a precizat, în cadrul raportului, dr. Claudiu Puiac.

Principalele categorii de cheltuieli

În ceea ce privește cheltuielile înregistrate în decursul anului 2019, acestea sunt în sumă de 511.069.762 lei, iar principalele categorii de cheltuieli efectuate în 2019 sunt: 67,91% cheltuieli de personal (347 de milioane de lei), 11,67% cheltuieli cu medicamente (59,6 milioane de lei), 6,74% cheltuieli cu materiale sanitare (34,4 milioane de lei), 4,85% cheltuieli de capital (24,7 milioane de lei) și 0,56% cheltuieli cu hrana (2,8 milioane de lei).

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.