Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș s-a întrunit virtual pentru a serba 1 Decembrie Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1226 Vizualizări

Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș s-a întrunit virtual pentru a serba 1 Decembrie

Alin Huza, invitatul surpriză al evenimentului

Deși suntem în pandemie, iar între oameni s-a iscat o barieră virtuală, acest lucru nu i-a oprit pe elevii și profesorii școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș să realizeze o serie de evenimente online pentru a marca 1 Decembrie, Ziua României, și a se apropia unii de alții prin cântece, dansuri și poezii patriotice.

Astfel, joi, 26 noiembrie 2020, s-a desfășurat pe platforma Digitaliada Concursul de cultură generală „1 Decembrie, Ziua Unirii” la care au participat clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, iar vineri elevii au fost angrenați într-o frumoasă serbare. Locurile I, II și III au fost premiate cu diplome, iar cel mai bun eseu va fi publicat în revista școlii „Din suflet de copil”. Discursuri, poezii, recital la chitară și un dans popular au fost câteva dintre deliciile savurate de cei prezenți. La eveniment au luat parte directorul școlii prof. Alin Danciu precum și profesori și elevi din toate clasele.

„Ziua de 1 Decembrie reprezintă un moment istoric semnificativ pentru România și chiar în condițiile actuale, de pandemie, nu puteam să îl trecem cu vederea. Le mulțumesc elevilor care au dat dovadă de interes, le mulțumesc profesorilor care s-au implicat și mă bucur că am demonstrat încă odată că la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș avem elevi și profesori implicați”, a declarat directorul școlii, Alin  Danciu.

Cireașa de pe tort a fost Alin Huza, îndrăgitul interpret de muzică populară, invitat surpriză, care a încântat și emoționat publicul cu un cântec patriotic, o frumoasă colindă și o impresionantă urare. 

Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită doamnelor profesoare Alexandra Dălălău (profesoară de istorie), Raluca Chertes (profesoară de engleză, diriginta clasei a VIII-a A), Aneta Chețeg (profesoară de limba și literatura română).

„Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naționale a României la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș a fost unul încărcat de emoție, cu toate că s-a desfășurat online. Copiii s-au pregătit cum au știut mai bine, au fost răbdători, iar momentele artistice prezentate au avut un real succes. Am avut parte de discursuri, poezii recitate de către elevi ai claselor a V-a A, a VI-a A, a VII-a A, a VIII-a A, dar și un recital la chitară și un dans popular a cărui coregrafie a fost realizată de către elevi, în doar două zile. Spre final, am rămas plăcut impresionați ascultând colinda interpretată de către Alin Huza, precum și urarea de la final. Sperăm ca pe viitor să ne putem întâlni față în față. Până atunci, să rămânem uniți, solidari, sănătoși și să fim mândri că suntem români. La mulți ani, România !”, a declarat Raluca Chertes.

„A fost un eveniment emoționant. Ne-am ambiționat și am pus la cale această serbare pentru ca elevii să simtă cât mai puțin lipsa noastră, a școlii, a evenimentelor, a comuniunii. M-au impresionat elevii, s-au mobilizat și au spus un mare DA când le-am propus să participe la eveniment”, a declarat Alexandra Dălălău.

„În această zi măreață, la ceas de sărbătoare, prin serbarea școlară online pe care am realizat-o, prin implicarea elevilor am dorit să punem în evidență IDENTITATEA NAȚIONALĂ: noi suntem români, iar țara noastră este România! chipul țării: prezent, trecut, viitor; pământ și cer; amintiri și nădejdi. Situația în care ne aflam acum, precum și distanța care s-a creat între noi nu pot stăvili fiorul patriotic, dragostea de țară și de neam, credința, limba, datinile  și obiceiurile; toate acestea poartă identitate românească. Sunt în asentimentul marelui poet George Coșbuc, care prin versurile impresionant măiestrite (alcătuite) mă emoționează profund: „Sunt suflet în sufletul neamului meu, […] Sunt inima-n inima neamului meu[…] Iar tu-mi ești în suflet, și-n suflet ți-s eu/ Din suflet eu fiți-voi, tu, neamule-al meu, De-a pururi, nerupta sa parte!”. Mulțumesc elevilor pentru dăruirea cu care s-au implicat în această activitate, și, datorită cărora sărbătorirea Zilei Naționale a României a fost posibilă. Mulțumesc și tuturor celor care au participat, făcându-se împreună părtași la bucuria noastră, a profesorilor organizatori, coordonatori, și a elevilor care au făcut parte din programul artistic, și, fără de care acest moment solemn nu și-ar fi împlinit rostul. Un moment emoționant, memorabil! La mulți ani tuturor!”, ne-a transmis Aneta Chețeg.

Titi DĂLĂLĂU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE