1 Decembrie, serbat online la Colegiul Național „Unirea” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 681 Vizualizări

1 Decembrie, serbat online la Colegiul Național „Unirea”

Elevii și profesorii Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș au realizat o serie de activități online pentru a marca 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Astfel, într-un cadru festiv, aproximativ 100 de persoane din Colegiul „Unirea” s-au întâlnit pe platforma Google Meet unde, după intonarea Imnului României, au asistat la o scurtă prezentare a evenimentului istoric realizată de prof. Pașa Simion, după care prof. Dălălău Titi-Vasile a moderat o dezbatere „Despre patriotism” la care au participat elevi din majoritatea claselor de la Colegiul „Unirea”. Elevii Colegiului au avut de răspuns la întrebări precum: „Mai avem nevoie în prezent de patriotism, când vorbim de globalizare și de internaționalism?”; „Cum putem să ne manifestăm patriotismul astăzi?”; „Cum își poate manifesta patriotismul un adolescent?”. Elevii uniriști au avut intervenții oneste și documentate, argumentând necesitatea patriotismului și a unui spirit civic dezvoltat pentru evoluția pozitivă a societății românești. De exemplu, eleva Vlad Ioana din clasa a XII-a B a precizat în acest sens: „Spiritul patriotic ni-l putem exprima prin contribuirea la buna dezvoltare a patriei și implicarea fiecăruia. De asemenea, un bun patriot sesizează anumite probleme și vine cu soluții pentru ca ele să fie rezolvate. […] Ca buni patrioți ar trebui să ne vorbim țara de bine, să încercăm să ne promovăm patria…”. În cadrul dezbaterii au avut intervenții și prof. dr. Stănescu Aurora (directorul Colegiului Național „Unirea”), prof. Rad Mihaela și prof. Iacov Hermina, care au apreciat calitatea argumentelor aduse de elevii și caracterul educativ-patriotic al dezbaterii.

Parte a evenimentului a fost și Concursul de fotografii „România mea frumoasă”, unde elevii au trimis fotografii pe care le-au realizat ei în vizitele și excursiile la care au participat pe teritoriul țării noastre. Prezentarea fotografiilor a fost făcută de prof. Dălălău Titi-Vasile și jurizarea acestora a fost realizată de prof. Rad Mihaela, prof. Bendriș Lăcrămioara și psiholog școlar Tăban Claudia, realizându-se un clasament al celor mai frumoase fotografii.

În final, toți elevii prezenți la activitate au participat la un joc Kahoot „1 Decembrie 1918” (joc realizat prin colaborare de prof. Iacov Hermina și prof. Dălălău Titi-Vasile). Prezentator al evenimentului a fost doamna director adjunct, prof. Iacov Hermina, iar cadrul tehnic al evenimentului (pe platforma Google Meet) a fost asigurat de prof. Laura Sabău.

Titi DĂLĂLĂU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE