Home / Cultură / Debut de decembrie cu oaspeți de seamă la Filarmonică

Debut de decembrie cu oaspeți de seamă la Filarmonică

Distribuie

Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș deschide programul  lunii decembrie joi, 3 decembrie ora 19 cu un concert simfonic dirijat de Georghe Hariton, avându-l oaspete pe pianistul Horia Mihail.

Programul concertului găzduit de Sala Mare a Palatului Culturii, ce va fi transmis live pe pagina de facebook și pe canalul youtube al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș si pe pagina de facebook a televiziunii TVR Tîrgu Mureș, va cuprinde uvertura „Hebridele”, de Felix Mendelssohn-Bartholdy și Concertul pentru pian și orchestră nr.2 în Si bemol major, op.19 de  Ludvig van Beethoven:

Roxana Oprea, concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș și al Orchestrei Române de Tineret

Printre prezențele serii de joi se numără și cea a violonistei Roxana Oprea, concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș și al Orchestrei Române de Tineret.

Roxana Oprea și-a început studiile la Liceul de Artă din Târgu-Mureș sub îndrumarea profesorilor Szekely Levente, Fodor Sandor și Valeriu Maior. A continuat apoi la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorilor Ioana Croitoru ș Gabriel Croitoru, unde a și obinut diploma de Master în anul 2010.
Întâlnirea cu renumitul Cvartet Belcea a marcat-o profund, luând astfel ființă Cvartetul “Anima” pe care l-a condus timp de aproape 4 ani începand cu anul 2007.
Oportunitățile de perfecționare au continuat să apară, încununate cu succes în cadrul cursurilor de măiestrie susținute de personalități precum: Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru,Wolfgang Klos, Adrian Butterfield, Erkki Lahesmaa, Bujor Prelipcean, Stefan Metz, Devich Sandor și nu în ultimul rând, Cvartetul Belcea.
Participarea în cadrul proiectelor Orchestrei Române de Tineret i-au adus colaborări cu dirijori celebri din care îi amintim pe Cristian Mandeal, Lawrence Foster, Kristjan Järvi, Cristian Măcelaru, ş.a. şi soliști precum Pinchas Zukerman, Andrei Ioniță, Sarah Chang sau David Garett.
În iulie 2012 este invitată la München pentru a participa la un concert dirijat de Konrad von Abel, asistent al marelui dirijor român Sergiu Celibidache. Această întalnire cu Fenomenologia Muzicală deschide un nou drum, violonista fiind o prezență constantă în cadrul concertelor și seminariilor organizate în Germania, Italia, Franța, Spania sau Belgia.

(A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.