Investind în infrastructura de transport, investim în dezvoltarea României Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 269 Vizualizări

Investind în infrastructura de transport, investim în dezvoltarea României

Guvernul liberal, prin toate acțiunile întreprinse în acest an, este garanția că promisiunile devin realitate, tocmai de aceea, în scurt timp, Târgu Mureșul și Mureșul vor redeveni zone de interes economic și turistic. Mai mult decât atât, atragerea de fonduri pentru investiția în infrastructura de transporturi reprezintă o prioritate pentru viitorul guvern susținut de Partidul Național Liberal. Știm că ne putem baza pe sprijinul Guvernului Orban, primul în ultimii 30 de ani, care a reușit să atragă alocări majore de fonduri care vor putea fi investite în toate domeniile deficitare.

Noul Guvern își propune ca în mandatul 2021-2024 să construiască peste 1000 de km de autostrăzi și drumuri expres. În trei ani de guvernare, PSD a reușit să dea în trafic doar 96 de km de autostradă, în timp ce, în doar 13 luni, guvernarea Orban va pune în funcțiune 96 de km de autostradă. Există o serie de acțiuni care vor fi întreprinse imediat după alegeri care îi vizează direct pe mureșeni.  Printre acestea se numără finalizarea autostrăzii A3, tronsonul Târgu Mureș-Câmpia Turzii și lucrările la centura ocolitoare a orașului nostru, lăsată de izbeliște de guvernul PSD-ALDE-UDMR. Fondurile europene necesare vor fi obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare pentru realizarea drumului de legătură dintre Corunca (E60) și intrarea pe Autostrada Transilvania (str. Gheorghe Doja). Acestea nu sunt niște simple promisiuni: pe 2 noiembrie a fost semnat ordinul de ministru prin care s-a aprobat parteneriatul de implementare a acestui proiect major între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Ruriere și Municipiul Târgu Mureș. Tot din planul de reabilitare locală face parte și modernizarea transportului public care, în acest moment, în Târgu Mureș, dar și în multe localități din județ, arată deplorabil. O variantă eficientă o constituie mijloacele de transport full electric și hibrid care pot fi implementate cu ușurință.

Vom contribui la dezvoltarea unor programe destinate atragerii de fonduri structurale și de coeziune, fonduri rambursabile, parteneriate public-private și alocări multianuale de buget care vor fi folosite în scopul dezvoltării constante a infrastructurii de transport: modernizarea terminalelor de pasageri și cargo din cadrul Aeroportului Internațional Transilvania, reabilitarea căii ferate Deda-Târgu Mureș-Războieni, modernizarea gării din Deda și crearea Centrului Intermodal de transport rutier la Ungheni.

Începând cu 6 decembrie Dezvoltăm Târgu Mureșul! Dezvoltăm Mureșul! Dezvoltăm România! Reușim! Împreună!

Ervin Molnar,

Președintele PNL Târgu Mureș

(Comandat de Partidul Național Liberal – Organizația județeană Mureș, executat de SC Zi de Zi Events SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200025)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE