Lista laureaților cu Fibula de la Suseni contestată de Benedek Imre Sanatate
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 7886 Vizualizări

Lista laureaților cu Fibula de la Suseni contestată de Benedek Imre

Reputatul cardiolog Benedek Imre a criticat marți, 1 decembrie, pe pagina sa de Facebook, modul în care a fost întocmită lista persoanelor laureate cu Fibula de la Suseni, cea mai importantă distincție acordată anual, cu ocazia Zilei Naționale a României, la nivelul județului Mureș.

”Medicina nu începe și nu se termină cu UPU”

În postarea sa, prof. dr. Benedek Imre și-a manifestat nemulțumirea vis a vis de consilierii prefectului pe probleme de sănătate, despre care a scris că au acordat sfaturi ”subiective și nefericite.” Referindu-se la cadrele medicale distinse cu Fibula de la Suseni, fostul șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a afirmat că nu dorește să strice ”atmosfera de sărbătoare” pentru a enumera ”cu mici excepții, multe greșeli” comise de către aceștia în activitatea lor profesională.

”Cu ocazia zilei de 1 decembrie, le urez tuturor românilor la mulți ani! Din păcate, cum am mai spus în repetate rânduri, cei care conduc acele domenii în care lucrez și autoritățile locale au făcut astfel încât nu mă pot simți bine alături de ceilalți, deși aș fi vrut. O mare surpriză și decepție o constituie pentru mine nereușita doamnei prefect Mara Togănel de a aduna în jurul său consilieri în domeniul sănătății, ceea ce a dus la primirea unor sfaturi subiective și nefericite, în unele cazuri, în ceea ce privește acordarea celei mai înalte distincții a județului Mureș. Din păcate, cu mici excepții, multe greșeli aș putea să enumăr în privința persoanelor nominalizate, dar nu voi strica atmosfera de sărbătoare. Mulți care au făcut ceva și au stat în aceste zile în prima linie, unii dintre ei și pierzând lupta cu boala pentru a salva semenii lor de Covid, nu sunt printre premiați. Cred că aceasta se datorează consilierilor doamnei prefect, domnilor doctori Boeriu si Arafat, care nu își dau seama că medicina nu începe și nu se termină cu UPU. Dar pe lângă acestea le doresc mult succes în viitor”, a menționat prof. dr. Benedek Imre.

Șapte laureați din domeniul sănătății

Marți, 1 decembrie, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a acordat în cadrul unei ceremonii restrânse, organizată în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu Mureș, cea mai prestigioasă distincție a județului Mureș ”în semn de înaltă recunoaștere a întregii activități profesionale și aportului adus în gestionarea provocării prin care trece sistemul medical în contextul luptei împotriva pandemiei COVID-19” următorilor reprezentanți ai sistemului medical mureșean: dr. Maria Salanța – medic șef, UPU SMURD Târgu Mureș, dr. Ioan Ivanici – manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, lect. univ. dr. Mircea Stoian – șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, prof. univ. dr. Sanda Maria Copotoiu – șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (absentă motivată de la eveniment), prof. univ. dr. Anca Meda Georgescu – șeful Clinicii de Boli Infecțioase 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș (absentă motivată de la eveniment), asistent medical Maria Elena Casoni – asistent medical principal la UPU SMURD Târgu Mureș (absentă motivată de la eveniment) și sergent Roxana Maria Chitic – studentă a Institutului Medico-Militar București, Secția de pregătire medico-militară Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE