Home / Politic / O Românie dezvoltată pentru toți românii

O Românie dezvoltată pentru toți românii

Orice român, indiferent de regiune, trebuie să ajungă în maximum două ore la cel mai apropiat aeroport și în maximum o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă. Orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă acces la apă/ canalizare/ gaze, la educație/ sănătate/ cultură/ sport și divertisment.  

“Competitivitatea României e strict legată de dezvoltarea infrastructurii de transport. Ca localitate plasată pe un drum european, limitrofă Sighișoarei, ne dorim dezvoltarea proiectului Variantei de Ocolire a municipiului. Susțin, în aceeași măsură, nevoia de eficientizare a rețelei de cale ferată. PSD își asumă, prin Programul de guvernare, reabilitarearețelei de cale ferată, iar de interes local este proiectul Brașov – Sighișoara, în valoare de 677 milioane de euro, cu finanțare europeană. Bineînțeles, nu trebuie uitate, dacă rămânem în sectorul de transport feroviar, proiectele de modernizare a principalelor linii de cale ferată sau achiziționarea trenurilor de lucru în vederea reabilitării liniei de cale ferată.”

Nicolae Șovrea, primar Albești

“Comuna Cuci a beneficiat de prezența unuia dintre șantierele Autostrăzii Transilvania, proiect dezvoltat în guvernarea PSD, pe raza comunei Cuci. Cred cu tărie că dezvoltarea infrastructurii de transport trebuie să fie în continuare o prioritate strategică națională. În ceea ce ne privește, e important să finalizăm construcția Autostrăzii Transilvania, a Autostrăzii Sebeș-Turda, pentru o mai bună interconectare cu celelalte țări ale Uniunii Europene. Ca județ, consider că avem o șansă de dezvoltare economică uriașă dacă, așa cum prevede Programul de guvernare al PSD, va demara proiectul privind execuția Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, proiect care poate beneficia de finanțare din fonduri UE.”

Ilie Șuta, primar Cuci

“Orice român, indiferent de regiune, cu acces la apă/ canalizare/ gaze este una din liniile directoare ale Programului de guvernare PSD. Provin din Zona de Câmpie a județului și administrez o comunitate a cărei problemă vitală e lipsa apei, în ciuda promisiunilor de dezvoltare în această regiune mureșeană a magistralei de apă Luduș – Miheșu de Câmpie. Sunt conștient că, în principal, construirea de reţele de apă şi canalizare, respectiv extinderea celor existente sunt atribute ale Consiliului Judeţean şi ale consiliilor locale, însă, așa cum aminteam, este o prioritate social-democrată reflectată în programul național de guvernare. Introducerea apei curente în toate satele care nu au acces la apă va soluționa și o problemă stringentă în educație, cea a școlilor care nu sunt legate la rețeaua de apă, problemă cronicizată în această perioadă de pandemie.”

Ștefan Gojman, primar Grebenișu de Câmpie

“PSD a implementat unele dintre cele mai de succes programe de dezvoltare locală – PNDL. În continuare, principiul pe care îl promovăm este de a finanța din fonduri guvernamentale tot ceea ce nu se poate prin fonduri europene. Astfel, propunem finalizarea PNDL 2 până în 2023 și înființarea din 2021 a Fondului Național de Dezvoltare Locală (FNDL), cu un buget de 3 miliarde euro/ an, ceea ce înseamnă mai mulți bani/ mai multe proiecte pentru comunitățile locale.”

Marius Lircă, primar Răstolița

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200020)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind semnarea contractului de finanţare pentru proiectul Creșterea competitivității SC Vasfeli Forest SRL

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share