Home / Stiri nationale / Azi, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Azi, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

La data de 3 decembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Marcarea acestei zile dorește promovarea înțelegerii cu privire la problemele cu care se confruntă aceste persoane și susținerea drepturilor și a bunăstării acestora.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilități, 1983 – 1992.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în prezent circa 15% din populația lumii trăiește cu anumite forme de dizabilitate, iar jumătate dintre aceștia nu au acces la sistemul de îngrijire medicală.

Ziua de 3 decembrie poate reprezenta o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de persoanele cu dizabilități, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diferite domenii de activitate.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cum vor fi distribuite dozele din a cincea tranșă de vaccin anti COVID-19 de la Pfizer

A cincea tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 de …