Azi, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 370 Vizualizări

Azi, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

La data de 3 decembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Marcarea acestei zile dorește promovarea înțelegerii cu privire la problemele cu care se confruntă aceste persoane și susținerea drepturilor și a bunăstării acestora.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilități, 1983 – 1992.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în prezent circa 15% din populația lumii trăiește cu anumite forme de dizabilitate, iar jumătate dintre aceștia nu au acces la sistemul de îngrijire medicală.

Ziua de 3 decembrie poate reprezenta o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de persoanele cu dizabilități, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diferite domenii de activitate.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE