Evoluția tranzacțiilor imobiliare din județul Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 721 Vizualizări

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din județul Mureș

Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în luna octombrie 2020 în județul Mureș s-au înregistrat cele mai multe vânzări de terenuri agricole din ultimii trei ani.

De asemenea, au fost vândute 1319 imobile, acest număr fiind cu 16% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2019, în care au fost vândute doar 1.138 de imobile.

Conform sursei menționate ,,la nivel național, în octombrie 2020, județul Mureș se situează pe locul 20 în clasamentul pe județe al tranzacțiilor imobiliare”.

Cele mai multe vânzări de imobile în luna octombrie 2020 au avut loc în Târgu Mureș, Sâncraiu de Mureș, Sighișoara, Reghin, Corunca și Sovata.

Statistici interesante

În ceea ce privește numărul ipotecilor înscrise în cartea funciară în luna octombrie 2020, acesta a fost 272, cu 31 mai multe față de luna octombrie a anului precedent, iar topul localităților în funcție de numărul de ipoteci este următorul: Târgu Mureș, Gănești, Cristești, Ernei, Reghin, Zau de Câmpie și Corunca.

Au fost vândute 717 terenuri cu sau fără construcții din intravilan, cele mai multe terenuri fiind vândute în Târgu Mureș, Sâncraiu de Mureș, Corunca, Sighișoara și Sovata.

Pe de altă parte, luând în considerare terenurile agricole din extravilan, numărul vânzărilor din luna octombrie 2020 a fost de 321 de terenuri, cu 171 mai multe față de cele 150 vândute în octombrie 2019, iar cele mai multe terenuri agricole s-au vândut în Gheorghe Doja, Ungheni, Sântana de Mureș, Voivodeni, Sâncraiu de Mureș, Iclănzel și Livezeni.

Un număr de 274 de unități individuale (apartamente și spații cu altă destinație din construcțiile tip condominiu) au fost vândute în luna octombrie 2020, numărul scăzând față de luna octombrie a anului 2019 când au fost vândute 284 de unități de acest tip. Cele mai multe unități individuale au fost vândute în Târgu Mureș, Reghin, Târnăveni, Sighișoara și Ernei.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE