Home / Cultură / Expoziție online la Săptămâna Culturii

Expoziție online la Săptămâna Culturii

Reprezentanții Fundației Studium – Prospero au transmis miercuri, 2 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că din cauza contextului epidemiologic și a măsurilor restrictive a avut loc un impact asupra vieții culturale și activității artiștilor, întrucât posibilitățile afirmației artistice au părut să se restrângă, deoarece organizatorii sălilor de expoziții și galerii au fost nevoiți să suspende temporar expozițiile individuale și de grup, precum și să amâne organizarea taberelor de creație.

De asemenea, editorii și tipografiile transilvănene au suspendat publicarea cataloagelor și a albumelor de artă, iar reprezentanții anumitor ramuri ale artei au avut de-a face cu creșterea prețurilor materiilor primi și dificultăți de obținere a acestora.

,,Fundația Studium-Prospero din Târgu Mureș ar dori să se adreseze artiștilor plastici și decorativi profesioniști din județul Mureș care, în ciuda vremurilor dificile, nu și-au oprit activitatea creativă în ultimul an. În ianuarie 2021, ca parte a seriei de programe a Săptămânii Culturii, invităm artiștii plastici și decorativi din județul Mureș să participe la o expoziție online. Expoziția nu are restricții privind tehnica, tematica sau forma lucrărilor. Puteți aplica prin completarea formularului publicat pe site-ul www.studium.ro. Un juriu profesionist va selecta dintre lucrările trimise cele care vor fi publicate în catalogul online și imprimat al expoziției. Experții invitați în juriu sunt domnul Miklós Kund Nagy – scriitor de artă, și Dénes Molnár jr. – artist”, se menționează în comunicat.

Termenul de înscriere este  20 decembrie, iar mai multe informații se pot afla la adresa de e-mail kiado@studium.ro, sau la numărul de telefon 0265-250.773.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eficientizare energetică pentru o școală din Mureș

Primăria comunei Nadeș a atribuit, la începutul lunii ianuarie 2021, un contract în valoare de …