Home / Business / Mureș: Peste 3.500 de persoane şi-au găsit loc de muncă!

Mureș: Peste 3.500 de persoane şi-au găsit loc de muncă!

Reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au anunțat miercuri, 25 noiembrie, că în primele zece luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, au fost încadrate în muncă 3.519 de persoane, dintre care 1860 femei.

Conform unui comunicat de presă remis de conducerea AJOFM Mureș, ,,în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.844 provin din mediul urban, iar 1.675 de persoane sunt din mediul rural”.

,,Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș, 1.566 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au transmis reprezentanții AJOFM Mureș.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Informații suplimentare se pot obține la pagina web a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, www.anofm.ro.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un cartier din Sibiu modernizat de o firmă din Mureș pentru 20,8 milioane de lei!

Primăria municipiului Sibiu a atribuit, în data de 22 decembrie 2020, firmei Geiger Transilvania SRL …