Home / Politic / Reabilitarea Spitalului Clinic Județean de Urgență și construirea unui centru pentru mari arși – priorități pentru Guvernul PNL

Reabilitarea Spitalului Clinic Județean de Urgență și construirea unui centru pentru mari arși – priorități pentru Guvernul PNL

Sistemul sanitar este în colaps, tocmai de aceea guvernul Orban a acționat asumat și a reușit să semneze într-un timp record contractele pentru construirea primelor trei spitale regionale, cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro. Este vorba de Spitalele Regionale de Urgență Cluj, Iași și Craiova. La Târgu Mureș se va construi un centru de arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

În acest moment, investiția se află în faza de finalizare a studiului de fezabilitate, iar construcția, care va avea o suprafață de 24.557mp, va include un centru de mari arși cu 6 boxe destinate acestora, o secție de Terapie Intensiva cu 72 de paturi și un bloc operator cu 25 de săli de operații și diferite spații sanitare. O astfel de unitate va putea deservi nu doar populația municipiului și județului, ci va putea fi utilizată și pentru cazurile grave din alte zone. Astfel, ne vom putea trata corespunzător pacienții în țară și nu va mai fi nevoie de transferuri medicale în clinici din străinătate.

De-a lungul anilor, Târgu Mureșul a fost considerat un centru medical de renume, însă a fost surclasat de alte orașe în care s-a acordat o atenție sporită dezvoltării sistemului sanitar. Astfel, se impune în cel mai scurt timp reabilitarea Spitalului Clinic Județean de Urgență și dotarea acestuia cu aparatură de ultimă oră. Complementar efortului investițional în infrastructura națională de sănătate, Guvernul susținut de Partidul Național Liberal va acorda o atenție specială susținerii modernizării infrastructurii de servicii medicale la nivel local. Cu ajutorul programelor de investiții derulate la nivelul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, finanțate prioritar din fonduri europene nerambursabile, Guvernul a programat, pentru perioada 2021-2027, un buget de aproximativ 17,5 miliarde de lei pentru construirea și modernizarea a 1.450 de centre medicale în mediul rural din totalul de 2.000 de centre necesare la nivelul întregii țări, reabilitarea a 25 de spitale județene printre care se numără și Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș și reabilitarea a 110 de spitale orășenești, unele din județul Mureș.

Dezvoltarea României trebuie să continue, tocmai de aceea, pe 6 decembrie, este important să ieșim cu toții la vot!

Dezvoltăm Târgu Mureșul! Dezvoltăm Mureșul! Dezvoltăm România! Reușim! Împreună!

Ervin Molnar,

Președintele PNL Târgu Mureș

(Comandat de Partidul Național Liberal – Organizația județeană Mureș, executat de SC Zi de Zi Events SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200025)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind semnarea contractului de finanţare pentru proiectul Creșterea competitivității SC Vasfeli Forest SRL

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share