Home / Invatamant / Acord de colaborare între Ministerul Educației și Liga Studenților Români din Străinătate

Acord de colaborare între Ministerul Educației și Liga Studenților Români din Străinătate

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au transmis prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la data de 2 decembrie, ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, și președintele Ligii Studenților Români din Străinătate – LSRS, Robert Stredie, au semnat un acord de colaborare al cărui obiectiv este promovarea imaginii României și a identității românești în rândul studenților români din străinătate.

„De-a lungul timpului, Liga Studenților Români din Străinătate a desfășurat o activitate de ,,ambasador sui generis” al României atât în diaspora, cât și în rândul cetățenilor străini. Prin membrii săi, studenți la universități de prestigiu din toate colțurile lumii, această asociație a făcut imense servicii atât țării, cât și sistemului nostru de învățământ, promovând o altă imagine a României, o imagine a României educate. Ba mai mult, prin întoarcerea acasă, foarte mulți dintre ei, prin cunoștințele și expertiza împărtășite, pun umărul nemijlocit la dezvoltarea societății românești. Mă bucur enorm, că avem astfel de parteneri, iar prin acest  parteneriat vom reuși să stabilim  o colaborare bazată pe respect și continuitate”, a declarat ministrul Monica Anisie.

Acțiunile comune vizează conștientizarea și înțelegerea a ceea ce înseamnă studiul în străinătate pentru elevii din învățământul liceal, iar un alt element care va fi promovat de către comunitatea LSRS este imaginea universităților românești.

„Prin acest acord, LSRS își asumă angajamentul de a folosi expertiza/experiența acumulată în străinătate, pentru dezvoltarea viitoarelor direcții de colaborare. După semnarea acordului între Ministerul Afacerilor Externe și Liga Studenților Români din Străinătate din 2015, reînnoit în 2020, au rezultat o mulțime de beneficii pentru studențimea românească de peste granițe. Relația noastră cu MAE – privind problematica votului în diaspora, marcarea evenimentelor internaționale, colaborarea strânsă a filialelor LSRS cu misiunile diplomatice – este o dovadă în plus că încheierea acestui acord, astăzi, între Ministerul Educației și Cercetării și Liga Studenților Români din Străinătate nu va fi doar un document semnat, uitat într-un sertar. Din contră, prin semnarea acestui acord, dorim să transmitem că sprijinirea educației din România a fost și reprezintă o prioritate din ce în ce mai mare pentru comunitatea noastră. Totodată, acest acord vine ca o continuare a unei relații de colaborare deja începute între MEC și LSRS. După modelul de succes al relației de colaborare a prietenilor noștri de la ANSA – Association of Norwegian Students Abroad, cu ministerul educației norvegian, ne dorim ca, în  viitor, liga studenților români din străinătate să reprezinte o prioritate pentru MEC”, afirmă Robert Stredie, președintele LSRS.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Decizie despre școala online

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de vineri, prelungirea până la …