Home / Invatamant / PREMIERĂ. Învățământul special din România are programe școlare!

PREMIERĂ. Învățământul special din România are programe școlare!

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au transmis vineri, 4 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a emis ordinul prin care s-au aprobat, pentru prima dată, programele școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special.

,,Aceste programe școlare pentru învățământul special sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin ordinul nr.3.662/2018 și reprezintă o premieră prin prisma faptului că, față de ceea ce exista anterior, acestea sunt concepute ținând seamă de tipurile de dizabilitate, și nu de gradele de deficiență”, se menționează în comunicat.

Prin intermediul celor  425 de programe se va urmări parcursul educațional la nivel preșcolar, primar și gimnazial pentru copiii cu dizabilități intelectuale grave, severe și/sau asociate; dizabilități intelectuale moderate, grave, severe și/sau asociate; dizabilități senzoriale multiple; dizabilități auditive; dizabilități vizuale și dizabilități locomotorii.

Din cele 425 de programe, 71 sunt în limba maghiară. De asemenea, au fost elaborate și programele școlare pentru elevii din centrele de detenție, centrele educative și penitenciare.

Noile programe vor intra în vigoare din anul școlar 2021 – 2022.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Informații despre simulările pentru admiterea la UMFST!

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu-Mureș au …