Home / Politic / Urnă mobilă pentru alegătorii aflați în carantină sau în izolare

Urnă mobilă pentru alegătorii aflați în carantină sau în izolare

Biroul Electoral Central a adoptat, în urmă cu câteva zile, o decizie privind unele măsuri pentru transmiterea cererilor de vot prin intermediul urnei speciale în cazul alegătorilor aflaţi în carantină sau izolare.
Decizia prevede că Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să comunice, ”de îndată, dar nu mai târziu de data de 5 decembrie 2020”, Birourilor electorale de circumscripţie judeţeană/ oficiilor electorale, după caz, în scris, prin orice mijloace, lista persoanelor în privinţa cărora s-a instituit izolarea sau carantina, după caz, însoţită de deciziile emise în acest sens.
În cazul persoanelor în privinţa cărora Direcţiile de Sănătate Publică au confirmat instituirea izolării sau carantinei, Birourile electorale de circumscripţie judeţeană/ oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de Direcția de Sănătate Publică, prin intermediul Instituţiei Prefectului până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, biroului electoral al secţiei de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Accident mortal în Nazna! UPDATE

Marți, 19 ianuarie, în jurul orei 00.30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină la …