Cele mai bune materiale pentru lenjerii de pat Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 703 Vizualizări

Cele mai bune materiale pentru lenjerii de pat

Cele mai bune materiale pentru lenjerii de pat

Majoritatea oamenilor petrec un timp semnificativ cercetând perne și saltele, dar când vine vorba de lenjerii de pat, le cumpără pe cele mai ieftine pe care le pot găsi.

Cumpărarea de lenjerii de pat ieftine este o greșeală uriașă, deoarece cearșafurile de pat au la fel de mult, dacă nu chiar un impact mai mare asupra confortului somnului comparativ cu o saltea sau o pernă. Dacă ai petrecut vreodată noaptea la un hotel elegant cu cearșafuri scumpe, vei înțelege despre ce vorbim.

Cearșafurile de calitate sunt cheia unui somn bun. La urma urmei, este imposibil să te simți confortabil dacă ești înfășurat în material care te zgârie sau într-o țesătură care te face să te simți fierbinte. Și din moment ce nimic nu este mai rău decât să investești în așternuturi care trebuie înlocuite în mod constant, vei dori unele care să fie de lungă durată. 

Deci, care este cel mai bun material pentru lenjerii de pat? Bumbac? Dacă da, ce tip de bumbac? Mătase? Poliester? Flanel? Lenjerie? Un amestec de diverse materiale?

Numărul optim de fire din lenjerii de pat?

Numărul de fire se referă la numărul de fire verticale și orizontale pe centimetru pătrat într-o țesătură. Când cumperi o lenjerie de pat, caută cel mai mare număr de fire, ceea ce  înseamnă o țesătură mai netedă. Un număr mai mare de fire înseamnă, de asemenea, că este o țesătură mai durabilă. Este necesar un număr de fire mai mare de 200 pentru o țesătură de bună calitate.

Un număr cuprins între 250 și 300 este ceea ce vezi într-un cearșaf mediu de calitate superioară. Numărul de fire cuprins între 400 și 600 este ceea ce găsești în lenjerii de pat premium. Poate ajunge până la 900 și chiar până la 1500, ceea ce este chiar supraevaluat.

O etichetă cu un număr mai mare de fire nu trebuie citită totuși ca ceva mai bun. Unii comercianți umflă numărul de fire pentru vânzări mai mari, așa că nu te lăsa păcălit de tactica lor de vânzare. Uneori calitatea firelor poate fi slabă, chiar dacă numărul firelor este ridicat. Deci, numărul de fire nu este singura considerație. Calitatea și greutatea țesăturilor contează, de asemenea. 

Câte lenjerii de pat să cumperi?

Trei din toate este o regulă bună pe care majoritatea experților o recomandă. Această regulă te va asigura că de fiecare dată când ai o lenjerie pe pat, una este de rezervă și una la spălat.

Cel mai bun material pentru lenjerii de pat

Ideal ar fi ca lenjeria de pat pe care o cumperi să fie dintr-un material țesut natural, deoarece acestea sunt mai moi și mai confortabile. Dar asta nu înseamnă să te limitezi doar la aceste materiale. Iată câteva materiale excelente pentru lenjerii de pat.

Bumbac – Lenjeria de pat 100% din bumbac, aceasta este recomandarea numărul 1, oriunde ai cumpăra. Dar un cearșaf 100% bumbac diferă de altul în multe alte aspecte. Unul arată ieftin și dur, dar altul arată și se simte foarte moale, unul își menține culoarea, celelalt se decolorează de la prima spălare. Atunci când alegi lenjerii de pat din bumbac, trebuie să te asiguri că le alegi în starea lor naturală. Dacă găsești bumbac rezistent la riduri sau rezistent la apă, poți fi sigur că este tratat cu substanțe chimice dăunătoare. 

Satin – Când mergi să cumperi lenjerii de pat, primul lucru care te lovește este cuvântul satin. Satinul este sinonim cu moale. Când cumperi lenjerii de pat din satin, caută țesături care sunt țesute, acestea sunt foarte confortabile pentru somn. Cearșafurile din satin sunt disponibile în culori foarte bogate, iar cei care preferă acest lucru vor avea o colecție excelentă din care să aleagă.

Poliester – Cearșafurile din poliester nu sunt la fel de obișnuite ca bumbacul, dar principalele lor avantaje sunt că sunt mai puțin costisitoare și mai durabile. Poliesterul este adesea amestecat cu bumbac pentru a obține o catifelare ideală pentru lenjerii de pat, dar, chiar și cu bumbac adăugat, rămâne mai puțin respirabil și mai aspru decât bumbacul standard.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE