Home / Invatamant / Mesaj către coordonatorii Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară

Mesaj către coordonatorii Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară

În anul școlar 2020-2021 voluntarii implicați în implementarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) pot sprijini în continuare persoanele din grupurile dezavantajate, în funcție de nevoile acestora.

Conform unui anunț publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, www.edums.ro, ,,deși măsurile de prevenire a infectării cu virusul Sars CoV-2 nu mai permit organizarea programului național ,,Săptămâna fructelor și legumelor donate” și nici a celor patru concursuri naționale din cadrul SNAC, ,,Scrisoare prietenului meu”, ,,Dincolo de cuvintele rostite”, ,,Mascota SNAC” și ,,Împreună pentru viitor”, voluntarii SNAC își pot adapta activitățile astfel încât să contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților lor”.

,,În acest sens, recomandăm coordonatorilor să analizeze împreună cu elevii voluntari ce probleme concrete există la nivelul comunităților lor și cum se pot implica în rezolvarea acestora, fără a se expune riscului de infectare. Întrucât posibilitatea de a intereacționa cu elevii cu cerințe educaționale speciale este redusă, recomandăm extinderea grupului țintă către alte categorii vulnerabile, cum ar fi: copii din medii defavorizate, persoane singure aflate la izolare, persoane în vârstă, familii monoparentale cu mai mulți copii, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, elevi cu rezultate slabe la învățătură, copii afectați psiho-emoțional de pandemie etc.”, a precizat prof. Claudiu Gabriel Bîndilă, inspector școlar general al județului Mureș.

Implicarea în acțiuni SNAC periodice are două beneficii majore: crește stima de sine a voluntarilor și contribuie la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor.

,,Pentru eșalonarea coerentă și continuă a activităților, propunem realizarea unui calendar de acțiune, în care să fie menționate întâlnirile și atelierele cu grupurile țintă, intervențiile în comunitate, în perioada anului școlar 2020-2021. Cadrele didactice și elevii voluntari vor respecta legislația specifică în vigoare, astfel încât activitățile derulate în cadrul SNAC să poată contribui la depășirea efectelor negative ale pandemiei”, a mai precizat prof. Claudiu Gabriel Bîndilă.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț Lansare Măsura 04/3A

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share