Home / Sanatate / S-a finalizat distribuția dozelor de vaccin antigripal

S-a finalizat distribuția dozelor de vaccin antigripal

Distribuie

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis marți, 8 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că Ministerul Sănătății finalizează distribuția  dozelor de vaccin antigripal achiziționate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020 – 2021, ultimele doze de vaccin antigripal urmând să ajungă în zilele de 8 și 9 decembrie la direcțiile de sănătate publică, iar ulterior în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Pentru acest sezon, s-au achiziționat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin antiantigripal, dublu față de anul trecut.

,,În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, se menționează în comunicat.

Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

Dozele de vaccin au fost repartizate către direcțiile de sănătate publică în mai multe etape, începând de la data de 14 septembrie, iar până la data de 29 noiembrie, au fost vaccinate în cadrul campaniei 864.796 de persoane din categoriile de risc, iar la nivel național, s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infecții respiratorii acute în săptămâna 48 de monitorizare, respectiv 31.874 de cazuri, cu 27,4% mai puține comparativ cu  săptămâna anterioară, în care au fost 43.954 de cazuri.

Conform sursei menționate, ,,până în prezent a fost un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal”.

Andreea ȚIȚIU

 

De asemenea, verificati

17 posturi disponibile la Spitalul de Urgență Târgu Mureș: infirmieri, îngrijitoare de curățenie și brancardier!

Distribuie Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.