BILANȚ. Liderii UDMR Mureș, mesaj pentru locuitorii județului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 956 Vizualizări

BILANȚ. Liderii UDMR Mureș, mesaj pentru locuitorii județului

Președintele UDMR Mureș, Péter Ferenc, și președintele executiv al aceleiași formațiuni, Kovács Levente, au făcut joi, 10 decembrie, cu prilejul unei conferințe de presă, un scurt bilanț al alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

5 parlamentari în legislatura 2020-2024

În urma scrutinului din 6 decembrie, UDMR Mureș a câștigat trei mandate de deputat (Kolcsár Anquetil-Károly, Csép Éva-Andrea și Kulcsár Terza József-György) și două de senator (Császár Károly Zsolt și Novák Csaba-Zoltán. Cifric, la alegerile pentru Camera Deputaților UDMR Mureș a obținut un scor de 36,98% (54.108 de voturi), iar la scrutinul pentru Senat un scor de 38,75% (57.258 de voturi).

”Aș dori ca prin intermediul dumneavoastră să mulțumesc alegătorilor din județul Mureș că au participat la vot și au sprijinit candidații maghiari care ne vor reprezenta în Parlament. Reprezentanța maghiară din județul Mureș a câștigat din nou și într-adevăr mă bucur pentru acest fapt”, a declarat Péter Ferenc.

”Ne dorim ca județul Mureș să fie un exemplu de bună practică în țară și ca și creștere economică în următorii patru ani să fie un exemplu și pe plan național. Dorim, totodată, să fim atrăgători atât pentru locuitorii din județul Mureș, cât și pentru investitori și pentru cei care sosesc ca turiști în zonă”, a completat președintele UDMR Mureș, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș.

Scorul UDMR Mureș, 16,5% din scorul național

Potrivit președintelui executiv al UDMR Mureș, în urma alegerilor locale și parlamentare ”putem spune că UDMR este cea mai importantă și cea mai puternică formațiune politică din județul Mureș”, afirmații care se bazează pe voturile pe care le-a primit Uniunea la cele două alegeri, ”deoarece atât la alegerile locale cât și la cele parlamentare UDMR a obținut mai multe voturi decât voturile obținute de către PNL și PSD împreună.”

”Atât pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, candidatul Uniunii a obținut aproape cu 1.000 de voturi mai mult decât ceilalți doi candidați (de la PNL și PSD – n.r.), respectiv la ultimele alegeri pe listele Uniunii la Camera Deputaților au votat cu aproape 8.000 de oameni mai mulți, adică 7.300 de voturi mai multe și cu peste 9.000 de voturi am reușit să obținem mai mult pe listele de candidați ai UDMR la Senat. În legătură cu scorul Uniunii din județul Mureș în perspectiva națională, putem spune că scorul și voturile obținute de către UDMR Mureș contribuie cu 16,5% la totalul voturilor UDMR obținute la nivel național”, a afirmat Kovács Levente.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE