Home / Stiri nationale / Guvernul a aprobat construirea unui centru de arși

Guvernul a aprobat construirea unui centru de arși

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma ședinței din data de 4 decembrie, Guvernul României a aprobat Hotărârea Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiții ,,Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale  spitalului pentru o mai bună poziționare și conectare a Departamentelor Urgență, ATI și chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru copii ,,Grigore Alexandrescu” București”.

Centrul de arși va fi construit pe o suprafață de 2.400 mp și va cuprinde 8 săli de operație, dintre care 3 pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgențe și 3 pentru ortopedie; stație de sterilizare, 36 de paturi ATI împărțite într-un nucleu de 6 paturi, 2 nuclee de 8 paturi și 14 paturi de neonatologie: camere medici de gardă; ambulatorii pentru chirurgie plastică; 2 săli de operații pentru centrul de arși; 10 paturi pacienți critici – mari arși; 16 paturi TIIP mari arși și 10 paturi microchirugie și chirurgie reconstructivă.

,,Această unitate face parte din cele 3 noi centre multifuncționale de arși care se vor construi la Timișoara, Târgu Mureș, și București și care vor include pe lângă centrele de mari arși și secții ATI, blocuri operatorii și UPU sau conexiune cu UPU existent. Este vorba despre o investiție totală de peste 192 milioane de euro pentru toate 3 unitățile, în cadrul proiectului cu Banca Mondală. Am negociat anul acesta extiderea până în 2024 a acestui proiect cu Banca Mondial și obținerea unei finanțări suplimentare de 150 milioane de euro”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Info COVID-19 în România

Un număr de 3.082 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate …