Home / Recomandări zi de zi / Campanie importantă derulată de DSP Mureș

Campanie importantă derulată de DSP Mureș

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureș în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) derulează, în luna decembrie a acestui an, Campania ,,Luna Națională a Informării despre Bolile transmisibile: Tuberculoza (TB), HIV și Hepatită”, în contextul pandemiei COVID-19.

Criza COVID-19, ”un apel de trezire”

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea DSP Mureș, ,,COVID-19 a demonstrat că în timpul unei pandemii nimeni nu este în siguranță până când toată lumea este în siguranță.

”Includerea tuturor oamenilor este o opțiune, dacă vrem să reușim. Eliminarea stigmatizării și discriminării și fundamentarea răspunsurilor noastre prin prisma drepturilor omului și a adaptării la gen sunt esențiale pentru a pune capăt pandemiilor care se confruntă cu aceste boli transmisibile și cu COVID-19. Pandemia COVID-19 a dezvăluit inegalitățile înrădăcinate în societățile noastre. Această criză a sănătății îi lovește cel mai puternic pe cei mai săraci și pe cei mai vulnerabili. Cu toate acestea, această criză este și un apel de trezire, o oportunitate de a face lucrurile diferit – mai bine și împreună. În multe privințe, prevenirea bolilor transmisibile – TB, HIV, HV – ca o amenințare pentru sănătatea publică depinde de modul în care lumea răspunde la COVID-19. Infectarea cu HIV, TB sau Hepatită virală schimbă o viață, nu doar în termeni de sănătate personală, dar și de risc de sărăcie, marginalizare și stigmatizare. Toate statele membre europene și partenerii trebuie să întărească răspunsul multisectorial la HIV, TB și hepatită virală, în ciuda poverii plasate de pandemia cu coronavirus asupra sistemelor naționale”, au transmis reprezentanții DSP Mureș.

DSP Mureș, prin Compartimentul Evaluare și Promovare a Sănătății, realizează următoarele activități: transmiterea materialelor informative pe această temă primite de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) București către reţeaua de medicină de familie, reţeaua de asistenţă medicală comunitară și primăriile din județ, postarea pe site-ul DSP Mureș a comunicatului de presă și a materialelor primite de la INSP Bucureşti.

Campania dedicată informării și conștientizării despre impactul acestor boli transmisibile este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin INSP București.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Steaua fără nume“, spectacol online la Teatrul Național

Se spune că totul este posibil atunci când ai un vis şi îţi doreşti cu …