Home / Stiri nationale / Exim Bank SUA, pregătită să ofere sprijin financiar României

Exim Bank SUA, pregătită să ofere sprijin financiar României

În cursul zilei de miercuri, 9 decembrie, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, a avut o întâlnire de lucru cu o delegație a Exim Bank SUA, condusă de președintele companiei, Kimberly Reed.

În cadrul discuției, președintele Exim Bank a precizat intenția de a sprijini investiții strategice în România și de a asigura linii de finanțare de aproximativ 7 miliarde de dolari.

,,Avem un istoric bun împreună și dorim să vă fim de ajutor în continuare, următoarele luni”, a declarat Kimberly Reed, Președinte Exim Bank.

De asemenea, președintele Exim Bank a menționat că bazele dezvoltării proiectelor din domeniul energetic au fost puse prin Memorandumul de Înțelegere cu Exim Bank U.S., semnat la Washington.

,,Relația de cooperare România – SUA a cunoscut astăzi o nouă etapă de dezvoltare. Am semnat în prezența premierului interimar Nicolae Ciucă, a Excelenței Sale Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman, Kimberly Reed, Președinta Exim Bank SUA și a vicepremierului Raluca Turcan, acordul interguvernamental extins care permite cooperarea în ceea ce privește domenii de importanță pentru România, cum ar fi proiectul Unităților 3 și 4 ale Centralei Nuclearo-electrice de la Cernavodă, retehnologizarea Unității 1, precum și cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil din România. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect important pentru România”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noi doze de vaccin anti COVID-19 așteptate în România

Noi tranşe din vaccinul anti-COVID-19 vor sosi în România în 29 şi 30 decembrie, a …