Home / Cultură / Winter Games III, debut în fereastra K’ARTE

Winter Games III, debut în fereastra K’ARTE

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, iubitorii de artă vor avea parte de o frumoasă surpriză din partea Asociației K’ARTE, în cadrul preoiectului Winter Games.

„Lumea vizuală a Crăciunului și a sărbătorilor de iarnă este una evitată sau chiar tratată ca tabu de către artiștii contemporani. Acest fenomen este datorat, parțial, faptului că tema s-a „epuizat”, expropriată de societatea de consum și industria de publicitate: din spațiul vizual cotidian sunt absente imaginile autentice ale sărbătorilor de iarnă, neidealizate și fără doza aferentă de kitsch. Fie că e vorba despre filme, reclame sau vitrine excesiv împodobite, obiecte sau alte forme vizuale/reacții formalizate și automatizate, nu ne mai regăsim în ceea ce ne înconjoară.În pregătire pentru sărbătorile de iarnă, proiectul Winter Games încearcă o reconectare la autenticitate, trăiri personale și onestitate în raport cu sărbătorile. Edițiile anterioare Winter Games au rezultat în lucrări cu perspective unice și vii, care vorbesc despre memorie si tradiție, încadrează lumi vizuale contemporane și reînvie imagini clasice cunoscute – opere de artă, simboluri, etc.”, afirmă Ungvári-Zrínyi Kata, curator.

„31 Days”, de Irina Spinu

Programul a debutat luni, 7 decembrie, în fereastra K’ARTE, cu pictura Irinei Spînu, ea fiind urmată de artișii Makkai Istvan, Sánta Csaba și Cristi Pogăcean. „Lucrarea „31 Days”, de Irina Spinu, propune o perspectivă cu un efect revigorant dar și neliniștitor în același timp. Privind-o din contextul plimbării noastre cu mască, putem avea experiența aerului extrem de proaspăt dar putem simți și suspendarea temporară a respirației. Până la Crăciun vom prezenta câte o lucrare, pe rând ale celor patru artiști în fereastra K’ARTE , lucrările care vor forma expoziția de grup Winter Games III”, a precizat Eliodor Moldovan, președintele Asociației K’ARTE.

 Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ilva Fest, programat la finalul lunii iulie

Organizatorii Ilva Fest, festival care și-a câștigat în ultimii ani un binemeritat respect, au început …