Conferință dedicată absolvenților de licee Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Conferință dedicată absolvenților de licee

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a găzduit miercuri, 9 decembrie, conferința patronată de Guvernul României prin proiectul „Job Succes” derulat de „Fundația Curaj Înainte” privind oportunități ale pieței muncii pentru absolvenții de licee, soluții care vin în întâmpinarea orientării și reorientării acestora.

Discuțiile au fost conduse de specialiști cu o bogată experiență în resurse umane, angajatori care au oferit detalii despre meserii în general, dar și despre șansele reale pe care le au tinerii absolvenți de licee care renunță la continuarea studiilor și își aleg un job.

,,S-au alăturat din mediul online, experți din Statele Unite ale Americii, dar și din Capitală care și-au spus povestea reușitei lor si au discutat cu fiecare participant despre parcursul acestora pe mai departe. A fost un schimb de opinii extrem de util pentru ambele tabere, iar în final tinerii au intrat în contact direct cu specialiștii prezenți la discuții pentru continuarea experienței de la Târgu Mureș. La acest dialog au luat parte și reprezentanți ai unor companii importante din județul nostru precum Hirschmann Automotive și Romgaz SA, aceste entități contribuind la economia județului printr-un număr considerabil de angajați și implicare în ocuparea forței de muncă”, au transmis organizatorii evenimentului.

De asemenea, a fost prezent, exclusiv online, Alexandru Ureche, specialist management strategic și de afaceri, management de proiecte și leadership și antreprenor (USA) și Robert Veress, coordonator departament social la mai multe publicații naționale, jurnalist senior.

,,Este esențial să adresăm problemele pe care le întâmpină tinerii absolvenți precum și categoriile vulnerabile din societate în momentul încadrării în muncă, iar dialogul constant între autorități și angajatori va contribui în mod determinant la facilitarea acestui proces. Județul nostru se bucură de un potențial remarcabil prin dezvoltarea unor sectoare precum cel turistic, industrial sau al serviciilor, domenii în care prin investiții și proiecte de viitor se pot genera numeroase locuri de muncă”, au mai transmis organizatorii evenimentului.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE