Home / Sport / Un singur punct în ultimul turneu

Un singur punct în ultimul turneu

Distribuie

În turneul 6 al Diviziei A1 la volei feminin, cuprinzând ultimele trei etape ale turului, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a obținut un singur punct. În cele trei etape ale turneului disputat la Lugoj mureșencele au fost învinse în toate cele trei jocuri ale grupei 3. În prima zi adversară a fost formația Rapid București, scor final 1-3 (18-25, 25-18, 21-25, 21-25). După ce a lipsit de la precedentele două turnee din cauza cazurilor de Coronavirus din lot, fapt care a dus la înfrângeri cu 0-3 la „masa verde” în cele patru partide, în turneul de la Lugoj echipa antrenorului Predrag Zucovic a fost prezentă cu doar 10 jucătoare, pierzând după primul meci încă una. Mureșencele au dat pe alocuri o replică parțial bună, au cedat primul set cedând inițiativa spre finalul setului, după ce la jumătatea lui aveau 13-12. L-au câștigat pe al doilea la același scor și se părea că lucrurile merg în direcția dorită. Au avut în actul trei 4-0 și 6-1, după care au cedat inițiativa. Rapid s-a desprins la 3 puncte, s-a egalat la 16, dar finalul a aparținut echipe bucureștene. În al patrulea set se părea că se va ajunge în decisiv, dar după 16-13 s-a ajuns la 16-18 și bucureștencele au rezistat până la final, obținând toate cele 3 puncte.

Mureșencele au evoluat cu lotul: Sara Pavlovic, Paige Alsten, Jelena Cvijovic, Danijela Dzakovic, Raisa Ioan, Florina Murariu, Laura Simoniia, Gulay Gerceg și Iarina Axinte, cu Brittany Witt libero.

De la al doilea joc a ieșit și Axinte din lot și mureșencele au cedat cu

0-3 (18-25, 10-25, 11-25) în fața gazdelor de la CSM Lugoj. După cum arată scorul, „medicinistele” au dat cât de cât o replică doar în primul set, în care au egalat doar la 7.

Între foste colege

În ultima etapă a turneului s-au întâlnit ultimele două clasate, singurele care au suferit pe parcurs din cauza pandemiei. Adversarele mureșencelor au fost clujencele de la „U” NTT Data, clasată pe ultimul loc, cu doar două victorii, ambele la limită. A obținut-o pe a treia, scorul CSU Medicina-„U” fiind 2-3 (23-25, 29-27, 25-14, 16-25, 12-15). Acest joc a oferit un duel 2-2 între fostele coechipiere de la formația mureșeană: Raisa Ioan și Florina Murariu versus Alexandra Cauc și Mara Dumitrescu, restul componentelor echipei mureșene fiind nou sosite. Startul a fost favorabil clujencelor, care s-au impus după un set echilibrat, cu numeroase schimbări la conducere. Actul secund a fost unul maraton. După 4-0 și 8-3 CSU Medicina s-a văzut condusă cu 8-10, după care a revenit și s-a desprins spre final la 22-18. Au ratat apoi nu mai puțin de 6 mingi de set, 3 de la 24-21 și alte 3 în prelungiri. Startul setului trei a debutat furtunos, 7-0, apoi 11-3, mreșencele l-au controlat cu autoritate și și-au asigurat un punct. Setul patru a fost tot unul autoritar, dar controlat de clujence, astfel că ambele echipe aveau câte un punct. Pentru un al doilea punct urma setul de departajare. Inexactitățile din jocul mureșencelor, preluări și nesiguranță în atac, au fost speculate de clujence. Au fost primele care s-au desprins la 3 puncte (6-3), au schimbat terenul cu avantaj minim (8-7) și au fructificat prima minge de meci.

În urma acestui rezultat echipa mureșeană a preluat „lanterna”, la egalitate de puncte (5) și setaveraj cu clujencele, dar cu avantaj al acestora la punctaveraj, datorat celor petru jocuri nedisputate ale mureșencelor.

Jocurile din celelalte turnee urmau să se dispute în perioada 13-15 decembrie, la Blaj și Tâgoviște, iar returul va începe în  23 ianuarie, inițial programat cu etape săptămânale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.