Home / Cultură / Album foto despre farmecul Reghinului

Album foto despre farmecul Reghinului

Frumusețile Reghinului face mereu obiectul unor demersuri menite să pună în valoare farmecul acestui oraș atestat documentar în anul 1228. Cel mai nou dintre acestea este albumul realizat de către Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Reghin, mai exact de Simona-Loredana Bogdan și Cătălina Orban, care au adunat în paginile unui album moștenirea mai mult sau mai puțin cunoscută a Reghinului, reliefată prin intermediul a 190 de fotografii realizate de Daniel Călin Uța.

„Albumul propune o călătorie fotografică urbană în Reghin, „o călătorie” care să îndemne la (re)descoperirea unor locuri, obiective turistice și detalii aparte ale clădirilor din centrul istoric al Reghinului. O hoinăreală fotografică ce sperăm să ne facă pe noi, locuitorii urbei, să ne privim municipiul cu alți ochi, iar pentru vizitatori și turiști să fie o invitație de a descoperi „Orașul Viorilor” care să îi ipresioneze cu ale sale atracții turistice”, afirmă Simona-Loredana Bogdan și Cătălina Orban din cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Reghin, autoarele albumului.

Detalii mai puțin cunoscute

Albumul intitulat „Reghin. Szászrégen. Sächsich-Reghin” pune un accent deosebit pe detalii ce surprind o parte din farmecul Reghinului, farmec lăsat liber, neînsoțit de vreun text de prezentare, imaginile fiind cele care vorbesc de la sine despre zestrea spirituală a Reghinului.

„O parte din fotografii au fost realizate însoțind fotograful în periplul său prin Reghin deoarece am dorit să surprindem prin obiectivul foto și detalii mai puțin cunoscute ale atracțiilor turistice și ale clădirilor din oraș”, afirmă Simona și Cătălina.

Promovarea producătorilor locali

Albumul se dorește a fi și o invitație la cunoașterea câtorva din producătorii locali, adevărați creatori de frumos ai Reghinului

„Deoarece apreciem și dorim să promovăm producătorii locali, am considerat că includerea câtorva dintre aceștia în paginile albumului, va da viață și un suflu aparte acestuia, iar cei care îl vor răsfoi îi vor putea cunoaște mai îndeaproape și, de ce nu, îi vor susține cumpărând produse meșteșugite de aceștia”, au precizat autoarele albumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Radu Ungureanu, condus pe ultimul drum luni, 25 ianuarie

Reprezentanții Clinicii veterinare R&R din Târgu Mureș au anunțat sâmbătă, 23 ianuarie, pe pagina de …