Home / Business / UTIL. Ce trebuie să știți când vreți să cumpărați un apartament

UTIL. Ce trebuie să știți când vreți să cumpărați un apartament

Distribuie

Vine o perioadă în viața fiecărui om când simte nevoia să aibă propria locuință. Vine o vreme când în fiecare persoană se trezește acel simț al proprietății și dorința de a avea propriul cămin. Este un fapt dovedit dar poate fi și un banc despre căsnicie. Lăsând gluma la o parte, putem spune că orice om a vândut sau cumpărat cel puțin o proprietate în viața lui. Unii au plătit mai mult decât și-ar fi dorit, alții au prins o superofertă. Dar despre cum achiziționăm un apartament fără a avea surprize neplăcute putem vorbi în ghidul următor.

1. Primul sfat pe care ți-l recomand în calitate de consultant imobiliar este acela de a cumpara un apartament într-o zonă care să-ți permită ca în timp util să poți să-l vinzi cât mai repede. Sigur, atunci când îți cumperi apartamentul, te gândești că îl cumperi pentru tine, îl mobilezi cum vrei, îl modifici cum vrei și locuiești în el până la sfârșitul vieții. Experiența ne-a învățat însă că viața este plină de evenimente. Pot fi plăcute, și-atunci vei dori să vinzi ca să te muți la o casă mare și frumoasă, sau poți avea necazuri și atunci vei dori să vinzi ca să scapi de probleme. Așadar când cumperi gândește-te că e posibil să trebuiască să vinzi repede.

2. Nu cumpăra un apartament doar pentru a scăpa de chirie. Știu că mulți nu sunt de acord cu mine, dar viața în zilele noastre se poate schimba de la o zi la alta. O detașare de la job, o oportunitate de transfer pe bani mai mulți sau pur și simplu un gând de emigrare te va ține în loc dacă ai cumpărat deja apartamentul. Sigur, poți să-l dai la randul tău în chirie dar gândește-te că locuințele nu se închiriază pe termen foarte lung. Va trebui să ai pe cineva care să se ocupe și de această activitate. Plus ca piața imobiliara se schimbă de la un an la altul.

3. Românii calculează mai nou în zeci de mii de euro. Am auzit deseori sintagma, ”în apartamentul ăsta trebuie să mai bag minim zece mii de euro.”Cu vorba asta nu pot fi de acord dintr-un motiv foarte simplu: poți investi într-un apartament 5.000 de euro dar și 20.000 de euro. Reparațiile nu costă atât de mult cât crede o persoană neavizată. Nu toți care cumpară sunt meșteri sau lucrători la bricolaj.

Persoana care vinde nu mai are niciun interes să investească în apartamentul respectiv. De aceea vei vedea apartamente urâte, estetic. Decăzute. În cazul acesta, un zugrav poate face minuni. În schimb, la cumpărare verificați structura, tavanul, rețeaua electrică, gaz sau apă. Chiar și un agent imobiliar onest îți poate spune ce trebuie refăcut sau nu.

4. Cumperi un apartament. Asta înseamnă că va trebui să accepți faptul că vei coabita cu mai mulți oameni în același bloc. Fel de fel de oameni. Asta nu se poate schimba. Poți în schimb să alegi un bloc cu parcări cât mai multe, un loc de joacă pentru copii, școală în apropiere (nu vrei să faci pe șoferul toată viața), market, farmacie, stație de autobuz sau de taxi. Nu le poți avea pe toate, dar de ce să nu încerci să ai cât mai multe?

5. Acum că am discutat despre achiziții de apartamente, hai să vorbim despre vreme. Da, vremea trebuie luată în considerare. Expunerea la soare pe durata zilei poate face diferența între un cuptor și un apartament răcoros și plăcut.

Și dacă încă ai dubii nu ezita să apelezi la un agent imobiliar. 

Ionuț MĂRIAN,

Consultant imobiliar – Prestimob Târgu Mureș

www.prestimob.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.