Home / Slider / Atestarea Sighișoarei, lămurită de Nicolae Tescula

Atestarea Sighișoarei, lămurită de Nicolae Tescula

Liniștea internetului a fost „deranjată” în cursul acestei zile de o postare care anunța faptul că azi, 14 decembrie 2020 se împlinesc 740 de ani de la atestarea documentara a Sighișoarei. Informația a fost corectată de  către directorul  Muzeului de Istorie Sighișoara, Nicolae Tescula prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

„Azi în mediul online a apărut o știre falsă legată de atestarea documentară a Sighișoarei. Actul pretins a fi emis la 14 decembrie 1280 este de fapt emis la 14 decembrie 1320. În acel act se menționează denumirea de Castrum Sex. În perioada comunistă s-a citit greșit anul. În 1980 se sărbătoreau 700 de ani de atestare documentara a Sighișoarei, care se suprapunea fericit cu “2050 de ani de la întemeierea statului dac condus de Burebista”! Actul oficial de atestare documentară a Sighișoarei este 1298, când prin Bula papei Bonifaciu al VIII lea se acorda dreptul fraților dominicani din “Schespurch” să acorde indulgențe. Rog a nu se confunda atestarea documentară cu fondarea localității! Sunt două lucruri total diferite! Actul atestă existența unei așezări deja existente!”, a fost mesajul postat de Nicolae Tescula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un preot din Luduș trimite apă în deșert

Preotul Sorin Valer Russu a aboslvit Facultatea de Teologie Greco-Catolică de la Blaj în anul …