Cerc pedagogic la Grădinița cu Program Prelungit ”Licurici” din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 692 Vizualizări

Cerc pedagogic la Grădinița cu Program Prelungit ”Licurici” din Târgu Mureș

”Știm că numai un șir neîntrerupt de mici acte de voință dau un rezultat mare (Ch. Baudelaire) și că aceasta este ținta noastră în acest an școlar în care vrem să dovedim că împreună, copii, profesori, părinți, autorități, putem fi o comunitate de învățare în care accentul se pune pe identificarea contextelor educative…” (Scrisoarea metodică 2020-2021).

Pornind de la această premisă, cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit “Licurici”, structură în cadrul Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureș, au organizat joi, 10 decembrie, Cercul Pedagogic al educatoarelor din zona Târgu Mureș abordând tema “Modalități de comunicare și învățare online în învățământul preșcolar, fără a crea dependențe”, sub coordonarea inspectorului pentru educație timpurie, prof. Ramona Gros.

Activitatea online s-a desfășurat sub forma unui schimb de bune practici, prezentându-se o altfel de abordare a actului educațional centrat pe copil și pe nevoile acestuia, creând contexte eficiente de învățare online, adaptate la situația actuală. Printre beneficii au fost amintite îmbunătățirea capacităților vizual-spațiale și a timpilor de reacție, gândirea rapidă şi găsirea de soluţii, ușurința comunicării. Au fost aduse în atenție sugestii de activități care contribuie la dezvoltarea gândirii, memoriei, creativității, motricității, experimente științifice etc.

O măsură a profesionalismului dovedit este utilizarea de către cadrele didactice ale grădiniței “Licurici” a platformei educaționale Microsoft Teams, aplicația care unește oameni sub formă de echipe, pentru o reală și calitativă colaborare între educatoare și copii.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 100 de participanți precum și a invitaților speciali: Ioana Chicet- Macoveiciuc – Prințesa urbană – scriitor și expert în comunicare online, Sandra O’Connor, psiholog clinician și doctor în medicina comportamentală precum și Iolanda Cătinean, profesor psiholog, director al Palatului Copiilor Târgu Mureș, care au avut intervenții de specialitate referitoare la tema cercului pedagogic.

Atunci când trăim vremuri deosebite, dăm șanse creativității, curiozității și profesionalismului, astfel încât educația să devină un miracol în fiecare dintre noi.

Colectivul Grădiniței cu Program Prelungit “Licurici”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE