Home / Reghin / Rămas bun, Maksai Moise!

Rămas bun, Maksai Moise!

În cursul acestei dimineții, profesorul  Maksai Ioan Moise a trecut la cele veșnice, la vârsta de 86 de ani. De numele domniei sale se leagă atât activitatea sportivă din municipiul Reghin, activitatea profesorală și nu în ultimul rând cea din administrația locală, cu două mandate de consilier  în Consiliul Local Reghin.

Maksai Ioan Moise s-a născut în data de 4 iulie 1934 la Ocna de Sus judeţul Harghita, adoptat de Reghin după perioada petrecută în București (Institutul de Cultură Fizică Bucureşti, Politehnica Bucureşti, Clubul Ştiinţa Bucureşti). De numnele Maksai Moise  se leagă activitatea Clubului Sportiv Școlar Reghin, a cărui director a fost, catedra de educație fizică a fostului Liceu Industrial Nr. 1, actualul „Petru Maior”, precum și activitatea de antrenorat, atât la Reghin (Avântul Reghin, Metalu Reghin) cât și la Sovata. De asemenea, Maksai Moise a fost consilier local în două mandate din partea UDMR, fiind unul din cei care au  pus bazele UDMR Reghin.

Omagiu adus distinsului profesor

Vestea decesului distinsului profesor nu a rămas fără ecouri în urbea Reghinului, printre cei care deplîng dispariția  omului de sport Maksai Ioan Moise se numără și Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

„Cu tristețe am aflat de moartea profesorului Maksai Mózes. A fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din oraș, care, cu cunoștințele sale profesionale extraordinare, a contribuit la reputația vieții sportive din Reghin. A ocupat o slujbă activă, responsabilă și în viața politică a Reghinului. A fost consilier local timp de aproape opt ani. Condoleanțe familiei îndoliate, odihnească-se în pace!”, a fost mesajul postat pe Facebook de primarul Márk Endre.

Foștii componenți ai secției Lupte libere din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSȘ) Reghin în frunte cu Alin Păcurar, au transmis un mesaj de adio regretatului profesor Maksai Moise.

„ Maksai Moise a fost pentru noi  primul director al Clubului Sportiv Școlar din Reghin, în 1979. Împreună cu dânsul și sub directa sa coordonare CSȘ Reghin  obținea în 1983 titlul de cel mai bun club sportiv școlar din România datorită rezultatelor de excepție a secției de Lupte coordonată și antrenată de regretatul prof. Voicu Ștefănescu,  Antrenor Emerit al Sportului. Drum lin spre Lumină Maestre! Nu te vom uita niciodată! Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut”, a fost mesajul postat pe Facebook de Alin Păcurar, fost component al CSȘ Reghin, secția Lupte Libere. (A. Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț important despre Patinoarul din Cetatea Medievală

Patinoarul din Cetatea Medievală se închide marți, 2 martie, marcând închiderea sezonului de iarnă. Potrivit …