Home / Sanatate / Pregătiri pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Mureș

Pregătiri pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis miercuri, 16 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că Instituția Prefectului – Județul Mureș, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției  Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, alături de unitățile administrativ teritoriale din județul Mureș au parcurs primele etape pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, așa cum acestea au fost stabilite de către structurile centrale cu atribuții în gestionarea programului de vaccinare.

În urma întâlnirilor de lucru, la nivelul județului Mureș au fost identificate și propuse 7 centre de vaccinare dedicate personalului din domeniul sănătății și social – sistem public și privat pentru etapa I de vaccinare și 18 centre de vaccinare pentru populația la risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie/ esențiale, pentru etapa  a II-a de vaccinare, precum și pentru a treia etapă de vaccinare care vizează populația generală. Totodată, pentru județul Mureș au fost propuse două caravane mobile de vaccinare, dedicate persoanelor care nu se pot deplasa sau se află în zone izolate ale județului.

,,Tratăm cu maximă seriozitate pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19. Din discuțiile avute la nivel național se estimează că vaccinul cu toate avizele necesare va ajunge în România la finalul acestui an. Tocmai de aceea, am toată încrederea că județul Mureș va fi pregătit pentru începerea la timp a vaccinării, pe toate cele trei direcții: logistică, personal medical și comunicare publică. Cred că principala provocare, pe lângă pregătirile legate de infrastructură și resursă umană, este comunicarea cu mureșenii. Este datoria noastră, ca împreună cu reprezentanții DSP Mureș și medicii din județ, să oferim informații cetățenilor, să le vorbim despre beneficiile vaccinării și să răspundem tuturor întrebărilor. Succesul acestei campanii de vaccinare va depinde, la fel ca și în alte cazuri, de o bună colaborare între instituții, alături de sprijinul mureșenilor”, a informat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Centre de vaccinare

Centrele de vaccinare aferente primei etape vor fi amenajate în unitățile spitalicești din următoarele localități: Târgu Mureș – 2 centre; Sighișoara – 1 centru; Târnăveni – 1 centru; Reghin – 1 centru; Luduș – 1 centru și Sovata – 1 centru.

Cele 18 centre de vaccinare propuse pentru a doua etapă vor fi amenajate cu sprijinul autorităților publice locale în următoarele localități: Târgu Mureș – 4 centre, Reghin – 2 centre, Sighișoara – 2 centre, Târnăveni – 1 centru, Luduș – 1 centru, Sovata – 1 centru, Iernut – 1 centru, Sărmașu – 1 centru, Ungheni – 1 centru, Miercurea Nirajului – 1 centru, Deda – 1 centru, Sângeorgiu de Mureș – 1 centru și Sâncraiu de Mureș – 1 centru.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț pentru studenții care și-au depus candidaturi pentru mobilități Erasmus

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș au …