Home / Invatamant / Două discipline dispar din programa școlară

Două discipline dispar din programa școlară

Potrivit www.gazetadecluj.ro, începând cu anul școlar 2021 – 2022, Istoria și Geografia dispar din programa școlară, în locul lor urmând să apară o disciplină intitulată ,,Studii Sociale”, iar prin această măsură se dorește reducerea materiilor școlare și contopirea numărului mare de ore care erau predate de profesori.

Cel care a sesizat faptul că cele două discipline nu mai sunt prezente ca materii individuale în programa școlară este Florinel Agafiței, profesor de istorie și scriitor din Focșani, care a studiat cu atenția metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar, constatând că Istoria și Geografia vor fi contopite într-una singură, având denumirea de ,,Studii Sociale”.

Ca profesor de istorie, Agafiței se simte discriminat de măsura de a contopi unele materii în programa școlară.

”Eu, ca român majoritar etnic, numeric, şi ca profesor de Istorie, mă simt discriminat când văd că minoritarii pot spune că au istoria lor, a minoritarilor etnici, iar eu nu voi putea decât să afirm că disciplina Istorie nu mai este menţionată individual în actele emise de minister, ci aşezată sub semnul Ştiinţelor Sociale, la un loc cu alte cenuşărese. Mai mult decât atât, şi mai departe în spirit, gândesc la John Stuart Mill care vorbea despre tirania majorităţii, întrebându-mă dacă nu se poate vorbi despre o tiranie a minorităţii, când unii sunt “mai egali decât alţii”, păstrându-şi drepturile neştirbite şi chiar mai mult decât atât”, spune Florinel Agafiţei, citat de sursa menționată.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reghin: Pas înainte pentru realizarea creșei ”Spiridușii veseli”!

Primăria municipiului Reghin a atribuit, la începutul lunii ianuarie 2021, un contract în valoare de …