Reabilitare și modernizare pentru Colegiul Tehnic Târnăveni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 443 Vizualizări

Reabilitare și modernizare pentru Colegiul Tehnic Târnăveni

Departamentul Relații Publice și Comunicare din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru a informat prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, se va implementa proiectul ,,Reabilitare și modernizare Colegiu Tehnic Târnăveni”, al cărui obiectiv constă în creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional tehnic în Târnăveni.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt aproximativ 421 de persoane/ an reprezentând actualii și viitorii elevi ai Colegiului Tehnic care vor frecventa programul în cadrul unităților de învățământ din acest proiect, personalul și cadrele didactice care activează în cadrul instituției de învățământ și municipiul Târnăveni, întrucât prin acest proiect se va îmbunătăți infrastructura educațională. Beneficiarii indirecți sunt locuitorii municipiului Târnăveni, care se bucură de îmbunătățirea infrastructurii educaționale, în special părinții actualilor și viitorilor elevi.

Descrierea proiectului

La nivelul subsolului se dorește desfacerea ferestrelor și gurilor de aerisire obturate de la nivelul subsolului și desfacerea trotuarelor perimetrale existente și realizarea unor hidroizolații verticale pe înălțimea fundațiilor și elevației și a unui dren perimetral. De asemenea, se dorește executarea de trotuare perimetrale etanșe, precum și desfacerea și refacerea finisajelor și tencuielilor interioare afectate de igrasie, refacerea acestor tencuieli realizându-se cu mortare care asigură o transpirare continuă, iar un ultim obiectiv este igienizarea și refuncționalizarea subsolului.

La parter se vor desface și reface finisajele și tencuielile interioare degradate, se vor închide unele goluri de ușă existente în pereții structurali din anexele G/1’-3, F/4-5, 5’/E-F, 5/A-C, cu țeserea zidăriei și realizarea unor goluri de ușă în pereții structurali din axele  G/1’-2, E/1’-2, E/4-5, E/5’-6, cu brodarea acestora cu cadre metalice închise. Se va recompartimenta parterul existent prin desfacerea unor pereți interiori nestructurali și realizarea altora noi, cu structură ușoară și se va realiza o rampă de acces în clădire pentru persoanele cu dizabilități.

La etajul 1 se vor desface și reface finisajele și tencuielile interioare degradate, se vor închide unele goluri de ușă existențe în peretele structural din axul H/1’-2, cu țeserea zidăriei și se va recompartimenta etajul 1 existent prin desfacerea unor pereți interiori nestructurali și realizarea altora noi cu structură ușoară.

Etajul 2 presupune desfacerea și refacerea finisajelor interioare degradate și recompartimentarea etajului 2 existent prin desfacerea unor pereți interiori nestructurali și realizarea altora noi cu structură ușoară și înlocuirea scărilor de lemn ce asigură accesul la etajul 2, din motive de securitate la incendiu, cu scări de beton armat sau metalice protejate la foc. De asemenea, se va înlătura termoizolația de vată și folia PVC de peste ea din podul de peste sala festivă, care nu permite eliminarea vaporilor și uscarea elementelor de lemn ale planșeului și se va consolida planșeul din lemn de peste sala festivă prin suspendarea de o rețea de grinzi metalice.

Nu se va interveni în volumetria fațadelor, iar lucrările care se vor aplica pe toate fațadele degradate includ spălare,  șablare cu apă și nisip; decapare, curățare tencuială pe o suprafață cu 5cm mai mare decât cea degradată;  desprăfuire cu apă fără presiune, după o spălare pentru îndepărtarea prafului, se refac straturile de tencuială cu  materiale similare existente , aplicarea de întăritor de tencuială pe suprafețele tencuite rămase. Se vor folosi  tencuieli pe bază de var hidraulic – fără ciment și se vor aplica tencuielii fine de reparații și zugrăveli silicatice conform  cod culoare. Ornamentele degradate se vor restaura, se vor fixa martori și se vor executa șabloane după  ornamentele actuale, iar ornamentele din tablă se desfac, se duc la atelier și se refac după original, remontându-se  apoi pe aceeași poziție.

În ceea ce privește șarpanta, în urma igienizării și curățării elementelor de lemn se va interveni prin reparații locale. Intervențiile în zona acoperișului constau în consolidarea sau schimbarea parțială a elementelor șarpantei din lemn, întărirea  nodurilor cu scoabe metalice sau cu piese metalice; înlocuirea parțială sau totală a învelitorii din țigla ceramică, în zonele cu degradări; completarea elementelor de șarpantă  lipsă; înlocuirea parțială a șipcilor din lemn degradate; reparații ale streșinii în zona dispozitivelor de colectare și  evacuare a apelor; refacerea dispozitivelor de preluare a apelor pe lângă pereții structurali; revizie/reparații  învelitoare din tabla care face racordul între cele două șarpante și înlocuirea jgheaburilor și burlanelor existente.  După executarea lucrărilor de reabilitare se vor face tratamente antifungice și ignifugare a întregii șarpante, de  către personal autorizat și se vor desface coșurile de fum nefuncționale.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 15.101.135 lei, dintre care valoarea nerambursabilă este de 12.835.964 lei. Valoarea nerambursabilă din bugetul național este de 1.963.147 lei, iar valoarea cofinanțării beneficiarului este de 302.022 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 81 de luni, între data 1 martie 2017 – 30 noiembrie 2023, aceasta cuprinzând dacă este cazul și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Pentru acest proiect, execuția de lucrări nu a fost demarată, proiectul nefiind încheiat în mod fizic sau financiar înainte de depunerea cererii de finanțare.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE